Wishlist
Начало / Новини / Започна второто издание на международния творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp

Започна второто издание на международния творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp

04 Октомври 2021
Започна второто издание на международния творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp

Композитори, текстописци, музикални продуценти от Швеция, Норвегия, Южна Корея и Румъния се събират отново заедно с някои от най-талантливите ни автори, изпълнители и продуценти за второто издание на първия по рода си международен творчески лагер за писане на песни у нас – Sofia Songwriting Camp 2021, организиран от „Вирджиния Рекърдс“.

Родните ни артисти ще творят рамо до рамо с чуждестранни хитмейкъри, работили със звезди като Aretha Franklin, Whitney Houston, Carlos Santana, Destiny’s Child, Lauryn Hill, Dr. Dre, Eminem, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Kanye West, Ricky Martin и много други. Голяма част от тях са и пионери в една от най-бързоразвиващите се музикални индустрии, а именно корейската, създавайки песни за K-POP суперзвезди като BTS, SuperM, Red Velvet, Girls Generation и Twice. 

Sofia Songwriting Camp има амбициозен план да превърне България в световна музикална резиденция, като организира уникални по рода си събития, на които национални и международни автори на песни работят в екип, обменят идеи, опит, страст и умения.

Основните ценности, които ме движат от много години са образованието, заедността, подкрепата за талантливите в полето на музиката у нас и стремежът да им създавам възможности за национална и международна изява. Този творчески лагер е перфектна платформа за всичко това. В България подобна форма на създаване на музика е все още не достатъчно разпространена, но това ще се промени и тази промяна ще донесе позитивно развитие за целия ни музикален пазар и творците. Току-що започналото издание на нашия творчески лагер ще е още по-заредено с емоция и енергия заради всичко, което преживяхме и преживяваме и заради дългата изолация. Това е едно от най-смислените неща, които някога съм правила.“, сподели Саня Армутлиева – собственик и управляващ директор на „Вирджиния Рекърдс“.

Миналата година организаторите обявиха национален конкурс за творци, с който дадоха възможност на двама автори да станат част от тазгодишния творчески форум. Заради наложените нови рестрикции свързани с пандемията от COVID-19 публичното слушане на авторските демо записи бе отмено, а международното жури избра за победители Искрен Тончев – Искрата и Витали Езекиев. Те се присъединиха официално към новия творчески екип на лагера.

Sofia Songwriting Camp 2021 се осъществява с подкрепата на Nescafe 3in1, хотел „Ястребец“ и Музикален център „Икономов“.

Екипът на The Voice също е на място и ще ти покаже всичко най-интересно от Sofia Songwriting Camp 2021 в ефир.

песни второто издание творчески лагер писане sofia songwriting camp международния започна
Сподели
Свързани новини