Wishlist
Beyoncé
Beyoncé
Texas Hold 'Em (Pinke & DJ Mike D Remix)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / "Захарното сърце" на Рая Димитрова - RA.YA - първият артист, продуциран от певицата Прея

"Захарното сърце" на Рая Димитрова - RA.YA - първият артист, продуциран от певицата Прея

“Прея е изключително слънчев човек, много предразполагаща и творческият процес с нея и Денис Попстоев е много лек и приятен”

04 Ноември 2022
"Захарното сърце" на Рая Димитрова - RA.YA - първият артист, продуциран от певицата Прея

Рая Димитрова - RA.YA е добре позната на публиката с участието си в музикално риалити , където стигна до 5-о място на концертите на живо в осмия сезон на предаването. След успешното представяне във формата, младата изпълнителка затвърди желанието си да се развива на българската сцена и да създава авторска музика, което съвсем естествено доведе до първият й сингъл - “Захарно сърце”. Меломаните могат да чуят песента във всички стрийминг платформи, а днес излезе и официалното видео към нея, режисирано от Жоро Пеев, познат от работата си с Мила Роберт, Прея, Рут Колева, Дивна, Дара, Дара Екимова и други. Сюжетът на видеото пренася зрителя в любовната история между главната героиня и момче, която е пречупена през призмата на времето.

“Много се радвам, че вече има съществуващо късче музика, което с гордост мога да нарека свое. Вълнувам се да видя реакцията на хората, да чуя обратната им връзка, защото съм убедена, че съм ги изненадала с тази песен. Мисля, че са очаквали нещо по-различно от мен, но реших да изляза от зоната си на комфорт и да се предизвикам да пиша и пея на български, което не правя много често. Благодаря и на целия екип, който създаде официалното видео към песента, целият процес беше изключително удоволствие.”

Официалната промоция на песента беше на 31.10.2022 г., когато дебютиращата изпълнителка навърши пълнолетие. RA.YА в компанията на китариста Жеко Жеков подари на многобройната публика в столичния клуб един личен акустичен концерт. 

“За мен това беше едно изключително преживяване, което никога няма да забравя. Надхвърли очакванията ми, а най-големият подарък беше да чуя всички тези познати и непознати лица да пеят с мен “Захарно сърце”. Много се вдъхнових, публиката беше страшно зареждаща с енергията си. Много щастлива съм за позитивната им обратна връзка. Нямаше да е същото без хората, безкрайно благодарна съм, че са отделили от времето си, за да подкрепят мен и моята музика.”

Аранжиментът на “Захарно сърце” е дело на Денис Попстоев, който е един от най-активните млади продуценти у нас, работил с изпълнители като Руши Видинлиев, Маги Джанаварова, Рафи и други. Текстът на песента е създаден в колаборативен процес между RA.YA и Прея, която освен артист-изпълнител и текстописец влиза в съвсем ново амплоа - това на музикален продуцент. Ето какво споделя Прея за новата стъпка в живота си и как се е решила на нея:

“Рая ми направи впечатление още от първия кастинг на тъмно в предаването, който аз споделих в профила си и след това започнахме да си комуникираме онлайн. Оказа се, че много си допадаме и веднага щом се видяхме на живо се уговорихме за сесия в студиото. Някак много плавно се получиха нещата между нас, събрахме се в студиото и още накрая на първия сешън знаехме, че и като хора, и като творци си пасваме чудесно. Супер очарована съм от нейното отношение към работата, държи се изключително зряло, имайки предвид, че има много малък опит в тази сфера.”

Посланието, което носи “Захарно сърце” е хората да поставят себе си на първо място, да обръщат внимание на собствените си желания и да не позволяват на никой да ги срива емоционално.

“Много се надявам да сме постигнали това, което искаме, а именно да създадем парче, в което много хора могат да се припознаят” - споделя RA.YA - “Точно, когато започнахме да пишем “Захарно сърце” се намирах в период, в който поемах емоционално много повече, отколкото мога да нося, чувствах се ангажирана за чуждите проблеми и накрая на деня не ми оставаше енергия да се грижа за самата себе си. Все още работя над това, но ежедневно се опитвам да поставям собствените си нужди пред чуждите, за да бъда пълноценна за себе си и околните.”

ra.ya preyah захарно сърце нов изпълнител българска музика
Сподели
Свързани новини