Wishlist
Taylor Swift ft. Post Malone
Taylor Swift ft. Post Malone
Fortnight
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / За какво допринесоха Ed Sheeran, ABBA и Adele?

За какво допринесоха Ed Sheeran, ABBA и Adele?

08 Декември 2021
За какво допринесоха Ed Sheeran, ABBA и Adele?

ABBA, Adele и Ed Sheeran са сред артистите, които допринесоха за изненадващото възраждане на CD формата.

Според доклад на Music Week, годишните продажби на CD-та във Великобритания са скочили с близо 15 процента. Докладът сравнява продажбите между 8-ми и 3-ти декември на 2020 и 2021 година.

Увеличението на продажбите на компактдискове се дължи и на новите албуми на ABBA, Adele и Ed Sheeran.


Албумът на Sheeran озаглави класациите във Великобритания с 139 107 продажби, от които 78 263 бяха на CD носител.

Първият албум от 40 години насам на шведската група ABBA- "Voyage"- продаде 204 хиляди копия за първите седем дни от излизането му. 26 891 бройки бяха продадени под формата на винилови плочи, с което албумът стана най-продаваната плоча за века. Въпреки това, продажбите на CD бяха 5 пъти повече.

А новият албум на Adele "30" се издигна направо на върха на класацията във Великобритания на 26 ноември, като успя да стане най-бързо продаващият се запис за 2021 с 261 000 продажби. Тя успя да продаде впечатляващите 16 700 винилови плочи, както и колосалните 158 772 броя компактдискове само за седем дни.

Други ключови издания, които успяха да допринесат за продажбата на CD-та са "Seventeen Going Under" на Sam Fender, "Music Of The Spheres" на групата Coldplay, "The Lockdown Sessions" на Elton John, "Red (Taylor’s Version)" на Taylor Swift, както и албумът с най-големите хитове на Little Mix - "Between Us".

adele sheeran какво abba допринесоха
Сподели
Свързани новини