Wishlist
Начало / Новини / Wiz Khalifa е арестуван заради употреба на трева на сцената

Wiz Khalifa е арестуван заради употреба на трева на сцената

16 Юли 2024
Wiz Khalifa е арестуван заради употреба на трева на сцената

Wiz Khalifa беше арестуван и срещу него бяха повдигнати обвинения, след като си позволи да пуши трева на сцената на музикален фестивал в Румъния.

Рапърът, чието истинско име е Cameron Thomaz, беше хедлайнер на фестивала "Beach Please!" на Черноморското крайбрежие, в Румъния миналия уикенд (13 юли). По време на изпълнението си той отдели малко време да изпуши джойнт, докато „The Next Episode“ на Dr. Dre звучеше на заден план.

Малко след изпълнението му започнаха да се разпространяват кадри от ареста на рапъра на фестивала. Във видеото може да се види, че Khalifa е ескортиран от полицейски служители. Канабисът е незаконен за развлекателна употреба в Румъния.

Прессъобщение от румънските прокурори за борба с организираната престъпност гласи: 

"По време на рецитал, проведен по време на музикален фестивал, проведен в курорта Костинещ, окръг Констанца, в Khalifa бяха намерени над 18 грама канабис (рисков наркотик) и той консумираше (на сцената) друго количество канабис под формата на ръчно изработена цигара. Уточняваме, че по време на целия наказателен процес разследваните лица се ползват от процесуалните права и гаранции, предвидени в Наказателно-процесуалния кодекс, както и презумпцията за невиност."

Според Metro рапърът е бил разпитан от властите на 14 юли и по-късно е бил освободен от ареста.

По-късно Khalifa влезе в официалния си акаунт в X/Twitter, за да се извини:

 „Снощното шоу беше невероятно. Нямах намерение да покажа неуважение към държавата Румъния, като запалих на сцената. Тя бяха много уважителни и ме освободиха. Ще се върна скоро. Но без голям цигара следващия път“, туитна той.

Миналата година Khalifa разкри, че е консумирал вълшебни гъби, преди бейзболен мач между Pittsburgh Pirates и Cleveland Guardians. 

 The Voice – We Love Music!    

Румъния wiz khalifa
Сподели
Свързани новини