Wishlist
Calvin Harris, Ellie Goulding
Calvin Harris, Ellie Goulding
Miracle
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Вълнуващи ли са мачовете по електронни спортове

Вълнуващи ли са мачовете по електронни спортове

05 Август 2020
Вълнуващи ли са мачовете по електронни спортове

Нова тенденция се прокрадва сред спортните фенове и тя – повече от всякога, съчетава технологиите и спортния дух с присъщото му желание за победа. Става въпрос за електронните спортове, които в последното десетилетие набират все по-голяма скорост. Този тип дисциплини добиват особена популярност по редица причини. От една страна, битките са провеждат в рамките на някои от най-обичаните заглавия в света на електронните игри: Dota 2, Wold of Warcraft, League of Legends, Assassin’s Creed, CS: GO и пр. Едва ли има човек, който да не се е докосвал до виртуалната реалност на поне една от тези игри. Но какво представляват мачовете по електронни спортове и в състояние ли са да задържат интереса ви?

Какво представляват еСпортовете

Електронните спортове са надпревара в някоя от обичаните онлайн игри. Битките се провеждат между индивидуални играчи или между цели отбори. Казано накратко, представете си, че имате завидни умения в приключенската Assassin’s Creed, например, и решавате да премерите силите си в мрежа срещу друг – също толкова нахъсан, опонент. Именно тези двубои са сърцето на електронните спортове. Развоят зависи изцяло от спецификите на конкретното заглавие и от опита на играчите.

През последното десетилетия няколко международни организации започнаха да провеждат мащабни състезания. Зрелищните турнири привлякоха интереса не само на големите технологични компании, но и на букмейкърите. Все повече сайтове за залози предлагат възможност да следите на живо и да и залагате на мачове от света на електронните спортове. Може би ще се изненадате, но тези дисциплини могат да се открият в платформите на реномираните български хазартни компании. В анализа на Winbet, представен от Nostrabet, например, забелязваме, че брандът не просто е включил еСпортовете в портфолиото си, но и следи най-мащабните турнири. В допълнение, срещите могат да бъдат гледани в реално време чрез пряко предаване, като в хода на играта коефициентите се менят, спрямо развитието на играта.

Как протича един мач по еСпортове

В своите принципи, срещите по електронни спортове не се различават от мачовете в останалите дисциплини. Налице са опоненти, които мерят уменията си в едни и същи условия. Точното протичане на двубоите зависи от крайната цел на самата игра – в някои случаи се завладяват карти, в други игри целта е да се изпълни конкретна мисия, да се покрият дадени изисквания, да се надделее в резултата или да се ликвидира противника.

При всички положения обаче мачовете са изпълнени с емоции. На първо място трябва да отбележим, че те могат да се следят в реално време. На екраните си ще може да видите всичко, което се случва между противниците. Още по-приятно е, че излъчването покрива не само сблъсъците на виртуалния терен, но и реакциите на самите играчи.

За атмосферата на дадено събитие допринасят и професионалните коментари, осигурени най-често от играчи с отношение към конкретното заглавие и с богат опит зад гърба си.

За кого са интересни

Феновете на конвенционалните дисциплини вероятно са скептични към новия вид спорт, но трябва да ви уверим, че той също предлага изключителна тръпка за почитателите си. Не са рядкост случаите, в които в мача настъпва абсолютен обрат или лидерството на даден отбор виси на косъм. За да се потопите още повече в атмосферата, често ще може да следите кадри и от публиката на даденото събитие, а също така да се включите в онлайн чат на живо. Ако все още не сте обръщали внимание на този тип спорт, ви уверяваме, че той наистина заслужава да му дадете шанс. Няма да се учудим, ако за кратко време се превърне в дисциплината, която следите с най-голям интерес.

електронни спортове вълнуващи мачовете
Сподели
Свързани новини