Wishlist
Calvin Harris, Ellie Goulding
Calvin Harris, Ellie Goulding
Miracle
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / VICTORIA ще представя България на Евровизия 2020

VICTORIA ще представя България на Евровизия 2020

25 Ноември 2019
VICTORIA ще представя България на Евровизия 2020

Виктория Георгиева - VICTORIA ще е българският представител на Евровизия 2020 в Ротердам. Това съобщиха от БНТ след пресконференция по-рано днес. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата.


VICTORIA се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит “I Wanna Know” беше представен в края на юни и прозвуча първо по радио и телевизия The Voice. Той се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания Ostereo. 


„Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната“, сподели VICTORIA. „Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!” 

Скоро очаквайте интервю с нея по The Voice.


Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 година, като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на VICTORIA, който се планира да излезе веднага след края на конкурса. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България. 


представя 2020 евровизия българия victoria
Сподели
Свързани новини