Wishlist
Начало / Новини / Топ 3 любими ястия на Ева

Топ 3 любими ястия на Ева

22 Август 2021
Топ 3 любими ястия на Ева

Както повечето хора, водещите на The Voice Radio & TV също обичат да си похапват вкусно (макар и да не им личи :)). 

Днес Ева ще ви сподели три от своите любими рецепти, а ако ви харесат можете да опитате да си ги приготвите вкъщи. 

3. Студентска паста

Приятели, може да не ви се вярва, но това е едно от ястията, които си приготвям изключително често, а може би е и причината да кача 10кг. по време на първата си година като студентка в Малта. С приятелите и съквартирантите ми често похапвахме паста (а понякога и нудли, от онези, които се приготвят за 2 минути ... ех, студентски живот!). Една от причините за това е, че бяхме "бедни студенти", но така или иначе тази рецепта остана една от любимите ми и ви гарантирам, че е изключително вкусна, бърза и лесна! Ето я и нея:

Продукти: паста (аз лично предпочитам пене), доматен сос, консерва риба тон, черни маслини, чесън, пресен магданоз, черен пипер, лют червен пипер (по желание, разбира се).

Приготвяне: хвърляте пастата в тенджера с вряща, силно подсолена вода. Докато тя се вари си приготвяте соса в тиган - изсипвате доматения сос (най-хубаво е да си го направите сами, но ако ви мързи както мен, винаги можете да си купите готов от магазина), нарязвате скилитките чесън, нарязвате маслините на кръгчета, добавяте наразяния магданоз, рибата тон и подправките и разбърквате. Когато пастата се свари изсипвате водата, добавяте соса, изключвате котлона и разбърквате добре за няколко минути ... voila! Вечерята е готова :) По желание можете да добавите и настърган пармезан.


2. Червена леща

Открих тази рецепта преди няколко години в ден, в който осъзнах, че нямам нищо за ядене, а не ми се ходи на пазар. Лесна, сравнително бърза, и мнооооого, много вкусна - споделям я с вас сега:

Продукти: червена леща, моркови, червени чушки, лук, магданоз, доматен сос, сладък и лют червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: измивате добре лещата (хубаво е да мине през 3 води) и я слагате да се вари в подсолена вода. Нарязвате на ситно морковите, чушките, лука, чесъна и магданоза. Когато лещата е наполовина сварена добавяте всичко останало в тенджерата, бъркате добре, а после си хапвате с кеф :)

ПС: тази рецепта може да бъде както за супа, така и за нещо като яхния. Просто преценявате колко вода да сложите взасимост от това какво ви се хапва. 


1. Пиле Маренго

Със сигурност най-любимото ми ястие! Тази вкусна манджичка е по стара рецепта на моята маминка (така наричах баба ми по бащина линия), а майка ми също я приговя изключително вкусно. Винаги, когато се връщах в България за Коледа и Великден, мама ме посрещаше с нея, така че определено ми носи усещане за вкъщи. Бих казала също, че е моята comfort food. Ето и рецептата на моята маминка, буквално извадена от нейния стар, разпадащ се тефтер:

Пилето се нарязва на парчета, които се натриват с лимонов сок и се посоляват. Овалват се в брашно и се пържт в малко мазнина. Прибавят се ½ ч.  ч. обелени и нарязани домати, дафинов лист и 3-4 скилидки чесън. Залива се с 1 ч.ч. бяло вино и се вари на тих огън 30 мин. Прибавят се 150 г почистени и нарязани гъби и няколко нарязани маслинки. Вари се, докато месото омекне.  Прибавя се ситно нарязан магданоз. 

Опитайте я! Дано да ви хареса. 




топ ева любими ястия
Сподели
Свързани новини