Wishlist
Начало / Новини / The Weeknd се подиграва с наградите "Грами"?

The Weeknd се подиграва с наградите "Грами"?

05 Януари 2021
The Weeknd се подиграва с наградите "Грами"?

The Weeknd представи поредното си странно видео, изпълнено с мрачен хумор. Визуализацията продължава историята на неговия герой с червен костюм. Клипът е към песента на канадския изпълнител “Save Your Tears” от неговия албум "After Hours".

Режисирано от Cliqua, видеото показва The Weeknd с бляскаво червено сако и вече махнал бинтовете от окървавеното си лице. Сега то е подуто и обезобразено от ботокс, филъри и пластична хирургия, като се виждат и белезите от операциите в корените на косата му. Въпреки това певецът поднася темпераментно и енергично изпълнение на “Save Your Tears” пред безлична публика, като всички присъстващи носят парти маски. 

В социалните мрежи феновете вече започнаха да тълкуват клипа. Според много от тях хората с маските символизират "фалшивите" знаменитости по наградните церемонии. Други смятат, че видеото като цяло е пародия на наградите "Грами", които не номинираха The Weeknd в нито една от категориите си за тазгодишната церемония, въпреки огромния успех на неговия албум "After Hours" и сингъла "Blinding Lights".

В подкрепа на тези теории се посочват няколко момента, но най-красноречивият е когато танцуващият сред публиката Abel Tesfaye взема златен трофей от една от масите, връща се на сцената, пее с него и накрая го захвърля настрани. Обезобразеното му от операции лице пък други смятат, че символизира натиска от музикалната индустрия певците да изглеждат перфектно. Самият The Weeknd до момента не е коментирал тези спекулации. 

"After Hours" излезе през март и се превърна в един от най-големите албуми на годината. Хитът “Blinding Lights” беше сред най-излъчваните от музикалните медии. Въпреки това, за всеобща изненада, The Weeknd не получи нито една номинация за "Грами". Самият той коментира в Twitter, че наградите са "корумпирани". Според някои медии до пренебрегването му се е стигнало заради напрегнати преговори между организаторите и изпълнителя за това на коя сцена той да се изяви - тази на наградите "Грами" или тази на Супербоул. Президентът на Звукозаписната академия отрече твърденията. Музикалната церемония трябваше да се състои на 31-и януари, а шоуто на Супербоул е на 7-и февруари. Наградите обаче бяха отложени заради пандемията и все още не е известна новата дата. 

*Снимка: скрийншот от клипа


the наградите weeknd грами подиграва
Сподели
Свързани новини