Wishlist
David Guetta & Kim Petras
David Guetta & Kim Petras
When We Were Young (The Logical Song)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / The Weeknd изпраща 2,5 милиона в помощ на Газа

The Weeknd изпраща 2,5 милиона в помощ на Газа

04 Декември 2023
The Weeknd изпраща 2,5 милиона в помощ на Газа

The Weeknd ще изпрати 2,5 милиона долара за храна в Газа.

Канадският музикант ще изпрати дарението чрез неговата фондация XO Humanitarian Fund.  С парите ще бъда осигурена храна за две седмици на над 173 хиляди палестинци.

До първи декември, конфликтът отне живота на повече от 15 хиляди палестинци, а 1200 израелци бяха убити в Газа от 7-ми октомври насам, според Al Jazeera. На 9 октомври Израел обяви пълна блокада в Палестина, забранявайки достъпа до храна и гориво в Газа.

The Weeknd беше назначен за посланик на добра воля на Световната продоволствена програма през 2021 г. , което той нарече "огромна чест". Той планира да отдели по 1 долар на билет, закупен за турнето му "After Hours Til Dawn" за XO Humanitarian Fund.

Редица музиканти призоваха за край на войната между Израел  и Хамас. По-рано този месец Macklemore нарече конфликта "геноцид" и се присъедини към Dua Lipa, Killer Mike, Michael Stipe и други, за незабавна деескалация и прекратяване на огъня в Газа и Израел в отворено писмо към американския президент Joe Biden.

The Weeknd наскоро обяви, че отлага турнето си в Австралия и Нова Зеландия. Той трябваше да има концерт в Бризбейн на 2 ноември, но шоуто беше отменено заради непредвидени обствоятелства.

the weeknd
Сподели
Свързани новини