Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift ще получи 100 милиона долара от стриймове в Spotify

Taylor Swift ще получи 100 милиона долара от стриймове в Spotify

05 Декември 2023
Taylor Swift ще получи 100 милиона долара от стриймове в Spotify

Taylor Swift ще получи над 100 милиона долара от стриймове в Spotify за 2023 г.

Поп изпълнителката стана топ глобален изпълнител в платформата за тази година, с 26 милиарда стрийма.

Според Billboard, певицата ще прибере 100 милиона само от Spotify. Според техния калкулатор за възнаграждения, 26-те милиарда стриймвания, които Swift е натрупала, ще ѝ донесат 101 милиона долара до края на декември 2023 г. Отчитайки приходите от публикуване, Billboard твърди, че Swift ще направи около 131 милиона долара от платформата за стрийминг.

Тази цифра обаче не включва други платформи като Apple Music, YouTube Music и Amazon Music. Ако тези стрийминг услуги трябваше да бъдат включени, Billboard изчисливат, че Swift би имала общо 38,3 милиарда стриймвания, което според твърденията може да спечелили на певицата около 160 милиона долара. Добавяйки приходите от публикуване и приходите на Swift от поточно предаване по заявка ще достигнат общо 200 милиона долара.

През ноември платформата потвърди, че всички песни трябва да имат минимум 1000 слушания, преди да могат да печелят хонорари. Spotify обяви своя набор от нови политики с надеждата да намали рисковете от измами и да ограничи обема на съдържанието.

taylor swift
Сподели
Свързани новини