Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift няма да бъде съдена

Taylor Swift няма да бъде съдена

Tя бе обвинена в плагиатство за известната си песен "Shake It Off"

14 Декември 2022
Taylor Swift няма да бъде съдена

Taylor Swift, която бе обвинена в плагиатство за известната си песен "Shake It Off",  все пак няма да бъде съдена. Не се вижда съдебен процес. В продължение на почти пет години Taylor Swift е заплашена от съд от Шон Хол и Нейтън Бътлър за плагиатство на хита ѝ "Shake It Off". Двамата изпълнители, които написаха песен наречена "Playas Gon' Play" за бившата момичешка банда 3WL, твърдят, че има големи прилики в припева на двете песни. Според съдебни документи, получени от "Page Six", адвокатите на певицата и двамата автори на песни съвместно са подали молба до калифорнийския съд да прекрати делото "изцяло".

Няколко месеца по-рано, в изявление, подадено на 6 август, 33-годишната изпълнителка отговори на обвиненията в плагиатство. Тя заяви, че "никога не е чувала" сингъла на 3LW. Taylor Swift също така обясни, че рядко слуша радио и никога не гледа музикални канали.

"Текстът на "Shake It Off" е написан изцяло от мен (...). При написването им бях отчасти вдъхновена от преживяванията в живота си и по-специално от публичните манипулации и други форми на негативна критика", казва тя. 

 

taylor swift shake it off
Сподели
Свързани новини