Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift е най-превежданaта изпълнителка в света, установи проучване

Taylor Swift е най-превежданaта изпълнителка в света, установи проучване

02 Ноември 2023
Taylor Swift е най-превежданaта изпълнителка в света, установи проучване

Според ново проучване, Taylor Swift е най-превежданата изпълнителка в света.

До резултатите се стигна като част от скорошно проучване, проведено от WordFinderX, което анализира данни за 627 000 превода на 277 000 песни от повече от 11 700 музикални изпълнители.

Песните бяха класирани според броя пъти, когато са били преведени от техния оригинален език, а изпълнителите също бяха класирани въз основа на това колко пъти са преведени песните им. Отделно бяха класирани и артисти, които не говорят английски.

От резултатите беше показано, че Taylor Swift е най-превежданият изпълнител в световен мащаб, с фенове, превели 365 от песните на Swift на 57 езика – еквивалентът на общо близо 5000 превода.

K-pop звездите BTS са на второ място поради своята популярност и корейски текстове, а Lana Del Rey и The Beatles са съответно на трето и четвърто място.

Списъка включва Celine Dion, Julio Inglesias, Shakira и One Direction. По същия начин, в списъка на неанглоговорящите, BTS са на върха, следвани от немската метъл група Rammstein, Ana German от Узбекистан и италианската изпълнителка Laura Pausini.

Най-превежданата песен в света е „Ai Se Eu Te Pego“ на Michel Teló. Записана на португалски, песента е издадена през 2011 г. и достига номер едно в класациите на iTunes в Латинска Америка и Европа.

taylor swift
Сподели
Свързани новини