Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift доминира номинациите за Видео музикалните награди

Taylor Swift доминира номинациите за Видео музикалните награди

09 Август 2023
Taylor Swift доминира номинациите за Видео музикалните награди

Taylor Swift получи най-много номинации за тазгодишните Видео музикални награди на MTV. Звездата ще се бори за статуетката в осем категории. По брой номинации следва SZA, която получи шест, Doja Cat, Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo and Sam Smith имат по пет, а BLACKPINK, Diddy и Shakira са с по четири. 

Шест от седемте номинации в най-важната категория - за видео на годината - са за жени: Doja с “Attention”, Cyrus с “Flowers”, Minaj със “Super Freaky Girl”, Rodrigo с “vampire”, SZA с "Kill Bill” и Swift с “Anti-Hero”. Седмата номинация е за колаборацията на Smith и Petras с клипа към хита “Unholy”. 
 

 

През 2017 г. организаторите на церемонията въведоха категорията "артист на годината" и тази година за първи път всички номинирани в нея са жени - Beyoncé, Doja, Karol G, Minaj, Shakira и Swift. Също за първи път две от номинациите са за изпълнители на латино музика. Миналата година наградата отиде при Bad Bunny, който беше първият номиниран латино изпълнител. 

Другите седем номинации на Swift са за нейния мегахит “Anti-Hero” – за видео и за песен на годината, най-добра поп музика, за режисура, кинематография, визуални ефекти и монтаж. 

Пет от номинациите на SZA са за нейния хит “Kill Bill” - за видео и песен на годината, за режисура, арт режисура и монтаж. Нейната песен “Shirt” ще се бори в категорията за най-добра R&B музика. 

Тази година е добавена нова категория - за африкански бийт. Това е третата специализирана категория, въведена през настоящия век, след тези за латино музика (2006 г.) и за кпоп (2019 г.)

Видео музикалните награди ще бъддат връчени на церемония в Нюарк, Ню Джърси, на 12-и септември. Все още не е обявено името на водещия. Миналата година тази задача беше поверена на Jack Harlow, LL Cool J и Nicki Minaj. 

Феновете могат да гласуват за своите фаворити в 15 от категориите на сайта на наградите до 1-ви септември. Гласуването за нов изпълнител ще продължи до самата церемония. Предстои да бъдат обявени номинираните в категориите за най-добра група и за песен на лято 2023.

 
sza olivia rodrigo taylor swift nicki minaj miley cyrus doja cat kim petras Видео музикални награди
Сподели
Свързани новини