Wishlist
Ofenbach ft. Norma Jean Martine
Ofenbach ft. Norma Jean Martine
Overdrive
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Taika Waititi ще бъде режисьор на “Междузвездни войни”

Taika Waititi ще бъде режисьор на “Междузвездни войни”

05 Май 2020
Taika Waititi ще бъде режисьор на “Междузвездни войни”

Носителят на “Оскар” Taika Waititi ще бъде режисьор на следващия филм от космическата сага “Междузвездни войни”. Той ще бъде и сред сценаристите на предстоящата продукция.  

Waititi спечели наградата на Американската филмова академия в началото на тази година с филма си за Втората световна война “Джоджо Заека”. Той стои и зад хитовата лента на Marvel “Tор: Рагнарок”.

За писането на сценария на неозаглавения все още филм ще му партнира шотландката Krysty Wilson-Cairns, която беше номинирана за “Оскар” за филма “1917”.

В същото време американската писателка Leslye Headland работи по нов сериал за платформата Disney+, който ще бъде четвъртата поредица, свързана с космическата сага.

Видеострийминг услугата отбеляза голям успех с “Мандалорецът”, който даде първата възможност на Waititi да се включи във вселената на “Междузвездни войни” - той беше режисьор на последния епизод от първия сезон на сериала, а също така озвучи и дроида IG-11.

Работи се и по нова поредица за Disney+, която е посветена на Obi-Wan Kenobi и Cassian Andor.

В момента се подготвя и нова трилогия от света на “Междузвездни войни” за големия екран под ръководството на Rian Johnson, който режисира “Последните джедаи” (2017), както и още една история, зад която стои шефът на Marvel Studios - Kevin Feige.

Новината, че Taika Waititi ще бъде режисьор на следващия филм от “Междузвездни войни” дойде в деня на неофициалния празник на сагата 4-и май. Датата е избрана заради приликата на култовата фраза “May the Force be with you” (“Нека Силата бъде с теб”) с израза “Мay the 4-th be with you” (“Нека 4-ти бъде с теб”).


Снимка: Instagram

режисьор бъде taika waititi междузвездни войни
Сподели
Свързани новини