Wishlist
Eleni Foureira ft. Mc Daddy
Eleni Foureira ft. Mc Daddy
Oh Mami
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Съдят Dua Lipa за папарашка снимка

Съдят Dua Lipa за папарашка снимка

23 Юни 2022
Съдят Dua Lipa за папарашка снимка

Суперзвездата Dua Lipa е изправена пред второ гражданско дело за предполагаемо споделяне на нейна папарашка снимка в Instagram.

Делото е заведено на 20 юни в Калифорния от базирания в Ню Йорк фотограф Robert Barbera, съобщава Billboard. Фотографът твърди, че Dua Lipa е нарушила авторските му права, като е публикувала снимки, които е направил от нея през юли 2018 г., в Instagram.

Снимката, която вече е изтрита показва певицата с черен пуловер на който пише „Heroes”.

Фотографът иска обезщетение и неустойки
от печалбите, които Lipa би могла да направи със снимката в Instagram. Той също така твърди, че се е опитал да уреди въпроса с певицата извън съда. След като Dua е получила жалбата, комуникацията с нея е спряла, а въпросното изображение е било изтрито.

Това е втори съдебен процес за Dua тази година. Миналия юли, тя беше съдена от Integral Images за нарушаване на авторските права.  Делото в крайна сметка беше отхвърлено през октомври.

Фотографът Robert Barbera е завеждал подобни дела и срещу други поп звезди, включително Ariana Grande и Justin Bieber. Той се опита да осъди Ariana през май 2019 г. и януари 2020 г. , защото е споделила папарашки снимки с Instagram.  И двете дела бяха прекратени. Делото срещу Justin Bieber е било уредено извън съда.

​​

dua lipa снимка съдят папарашка
Сподели
Свързани новини