Wishlist
Начало / Новини / “Someone You Loved” на Lewis Capaldi е най-слушаната песен във Великобритания

“Someone You Loved” на Lewis Capaldi е най-слушаната песен във Великобритания

15 Ноември 2022
“Someone You Loved” на Lewis Capaldi е най-слушаната песен във Великобритания

Вчера Официалната класация за сингли във Великобритания отбеляза своя 70-ти рожден ден, като разкри ново статистическо проучване, обхващащо седем десетилетия на любимата музика в Обединеното кралство. Официалната класация за сингли всяка седмица отразява музикалните вкусове и се е превърнала в институция на острова.

Нови данни, публикувани вчера от Official Charts Company, показват, че 132 сингъла са били стриймвани повече от 200 милиона пъти, като най-стриймваният сингъл за всички времена е „Someone You Loved” на Lewis Capaldi с 562 милиона слушания.

Главният изпълнителен директор на Official Charts Company казва:

„Официалната класация за сингли се роди само няколко месеца след като кралица Елизабет зае трона, на четвъртия рожден ден на тогавашния принц Чарлз (сега крал Чарлз III). От това време, от ерата преди рокендрола до наши дни, почти няма аспект от живота, който да не се е променил – и Официалната класация за сингли отрази всичко това.“

Към днешна дата само „Someone You Loved“ от Lewis Capaldi, плюс „Shape Of You и Perfect“ от Ed Sheeran са надхвърлили 500 милиона стрийма. 

Сподели
Свързани новини