Wishlist
Начало / Новини / Ще служат ли BTS в казармата?

Ще служат ли BTS в казармата?

01 Септември 2022
Ще служат ли BTS в казармата?

Правителството на Южна Корея обмисля възможността за обществено проучване, за да реши дали BTS трябва да бъдат освободени от задължителна военна служба.

Дебатът относно това е обект на обществен спор, който наскоро отново назря, тъй като най-възрастният член на момчешката банда трябва да навърши 30 години този декември. Законът изисква всички корейски граждани от мъжки пол - не по-възрастни от 30 години - да се записват в армията за задължителна служба.

На 31 август, The Korea Times съобщи, че министърът на обратната на Южна Корея, е разпоредил на законодателите да проведат проучване, за да преценят мнението на обществеността относно участието на момчетата от групата в казармата. Твърди се също, че министерството ще разгледа други фактори, допринасящи за решението, включително икономическия ефект, който BTS има върху страната.

Наскоро кметът на град Пусан предложи на BTS да бъде предложена алтернатива.  Кметът цитира ролята им като посланици, които помагат на града да бъде домакин на ЕКСПО-2030 – световно изложение, което демонстрира постижение в иновациите, технологията, културата и традициите.
 

BTS военна служба
Сподели
Свързани новини