Wishlist
Начало / Новини / Shakira разреши спора си с испанските власти

Shakira разреши спора си с испанските власти

20 Ноември 2023
Shakira разреши спора си с испанските власти

След две обвинения в укриване на данъци в Испания, Shakira вече уреди дългогодишния си спор с властите.

Споразумението идва, след като стана ясно, че певицата е избягвала плащането на данъци в продължение на няколко години, като е използвала офшорна компания.

Обвиненията в данъчни измами бяха повдигнати за първи път през юли 2021 г., когато прокурорите в Барселона твърдяха, че Shakira е трябвало да плаща данъци, тъй като е живяла в Испания за значителен период от време между 2012 и 2014 г.

Преди два месеца, тя отново беше обвинена в укриване на данъци в Испания. Този път прокурорите твърдяха, че Shakira не е платила 6,7 милиона евро (£5,8 милиона) данък върху доходите си през 2018 г.

Общо испанските данъчни власти твърдят, че тя дължи 14,5 милиона евро данъци и тя трябваше да бъде изправена пред съда този месец. Ако бъде осъдена, певицата ще бъде изправена пред осем години затвор, както и голяма глоба.

Сега, в ново изявление, Shakira потвърди, че е разрешила дебата с испанските власти и в крайна сметка е решила да не отнесе въпроса до съда поради „емоционалните щети“, които това би имало върху нея.

Shakira упорито отрича всички обвинения, откакто са възникнали за първи път през 2021 г. Тя също така твърди, че фискалната ѝ резиденция по това време е била на Бахамските острови – описвайки твърденията като „измислени“ и твърдейки, че е платила това, което дължи.

 

shakira
Сподели
Свързани новини