Wishlist
Начало / Новини / Shakira пак може да бъде разследвана за данъци в Испания

Shakira пак може да бъде разследвана за данъци в Испания

21 Юли 2023
Shakira пак може да бъде разследвана за данъци в Испания

Shakira е изправена пред второ разследване за измама с данъци в Испания. 

Държавните прокурори са поискали разследване на възможни данъчни нарушения, за които се предполага, че са извършени от певицата през 2018 г.

Преди това колумбийската певица беше обвинена в неплащане на данъците си в страната между 2012 и 2014 г. Длъжностни лица твърдяха, че тя е прекарвала над 183 дни годишно в Испания през това време, което я прави резидент за данъчни цели, докато нейният екип настоява, че основното ѝ местожителство е на Бахамските острови.

46-годишната певица, която се премести във Флорида през април след раздялата си с испанската футболна звезда Жерар Пике, се очаква да се върне в Барселона по-късно тази година, за да бъде изправена пред съда на 20 ноември.

Новото разследване ще бъде проведено от съдия в същия съд, който започна предишното разследване за данъците на Shakira. Новите предполагаеми престъпления са свързани с декларации за данък върху доходите и ДДС.

В интервю за списание ELLE през септември Shakira обясни, че избира да се бори с обвиненията в съда, вместо да разреши случая насаме.

 

„Защото трябва да се боря за това, в което вярвам; защото това са фалшиви обвинения“, каза тя. "Първо, по това време изобщо не съм прекарвал 183 дни в годината. Бях зает да изпълнявам професионалните си ангажименти по света. Второ, платих всичко, което те твърдяха, че дължа, дори преди да заведат дело. Така че към днешна дата не им дължа нищо."

shakira
Сподели
Свързани новини