Wishlist
Начало / Новини / Robbie Williams защити участието си на Световното в Катар

Robbie Williams защити участието си на Световното в Катар

21 Ноември 2022
Robbie Williams защити участието си на Световното в Катар

Robbie Williams отговори на критиките, които бяха отправени към него за предстоящото му участие на Световното първенство в Катар. Изпълнителят беше критикуван за решението си да пее в държава, която не спазва човешките права.
В ексклузивно интервю той защити избора си. 

„Всички, които пишат „не на Катар“ го правят на китайски устройства.“

С това Robbie намекна, че Китай също не уважава човешките права, но въпреки това хората не са спрели да използват продуктите произведени там.

„Мисля, че е лицемерно да вземем предвид този случай, без да приложим същото към останалата част от света. Тогава, ако го приложим, то никой не може да ходи никъде. Също така мисля, че тази промяна ще отнеме много време. Това, което казваме, е: „Дръжте се като нас или ще ви анексираме от обществото. Дръжте се като нас, защото ние сме прави.
Не одобрявам никакви нарушения на човешките права никъде. Но като се има предвид това, ако никъде не оправдаваме нарушенията, то тогава това ще е най-краткото турне на света: не бих могъл да пея дори в собствената си кухня.“
 

Английският журналист Richard Madeley се обяви против Williams и други знаменитости, като David Beckham, които са замесени в спорния турнир. ФИФА беше силно критикувана за избора си на Катар за домакин на Световната купа, тъй като държавата нарушава редица човешки права.

„Просто ми се струва, че Robbie отива в Катар за пари, Black Eyed Peas отиват в Катар за пари и David Beckham подкрепя Катар за пари, всички те подкрепят режима.“

Това заяви журналистът в сутрешното предаване „Good Morning Britain“ миналия месец.

Други изпълнители бяха по-критични към турнира. Rod Stewart отказа 1 милиона паунда за участие на Световното първенство, докато Dua Lipa отрече слуховете, че ще участва, призовавайки Катар да изпълни ангажиментите за правата на човека, които пое, когато спечели правото да бъде домакин турнира.

Сподели
Свързани новини