Wishlist
Начало / Новини / RAYE се завръща със 7-минутния си сингъл „Genesis.“

RAYE се завръща със 7-минутния си сингъл „Genesis.“

10 Юни 2024
RAYE се завръща със 7-минутния си сингъл „Genesis.“

След рекордните си победи на тазгодишните награди BRIT, световната сензация RAYE се завръща със 7-минутния си сингъл „Genesis.“ – творба, която смело прекрачва жанровите граници. Отнема ѝ над година да се почувства сигурна в своята креативност и да запознае света с новата си музика. Продуциран заедно с многократния носител на награди "Грами", Rodney Jerkins (Beyoncé, Michael Jackson, SZA), „Genesis.“ е триактен проект и майсторски клас в разчупването на музиката, каквато я познаваме. 

За парчето RAYE черпи вдъхновение от джаз, хип-хоп, R&B, госпъл и съвременен поп. Като непоколебим автор на песни, работил съвместно с артисти като Beyonce, John Legend и Zara Larson, RAYE не разочарова феновете си и този път. А ето какво тя споделя за песента:

„Има цитат на Nina Simone: „Задължение на артиста е да отразява времето.“ Тези думи са всичко за мен и вярвам, че най-добрият начин, по който мога да го направя, е чрез моето изкуство и моята музика. В нашия свят има толкова много тъмнина и болка. Исках да създам песен едновременно неподправена и лична, която да е врата към собственото ми съзнание и към света, който виждам. “Genesis.” е 7-минутно парче, по което работя през последната година и половина, експериментирайки с различни жанрове и звукови елементи. Основното послание е „Нека има светлина“.  Това е молитва, молба за помощ и наистина се надявам, че тази композиция ще успее да донесе надежда на тези, които най-много се нуждаят от нея.“

RAYE влиза в историята с безпрецедентните си шест награди BRIT тази година - рекорд за най-много спечелени статуетки - отбелязвайки революционно постижение в най-голямата музикална вечер във Великобритания. Тя става първата жена, която печели наградата за „Автор на песни на годината“. Получава още 5 отличия – „Изпълнител на годината“, „Албум на годината“, „Песен на годината“, „Най-добър нов изпълнител“ и „Най-добър R&B изпълнител“. Британската певица е една от най-ярките звезди в съвременната музика, която може да се похвали с 8 сингъла в Топ 20 на Обединеното кралство и над 5 милиарда глобални стрийма в Spotify. Дългоочакваният ѝ независим дебютен албум „My 21st Century Blues“ прави незабавен успех, достигайки до №2 в UK Official Albums Chart. Като резултат от нейната усилена работа RAYE създава песента, която се превръща в една от най-слушаните за 2023 г. - „Escapism“.

След турнета в подкрепа на Lewis Capaldi, Kali Uchis и SZA, RAYE изнася 130 концерта като хедлайнър, включително и разтърсващ сет на Glastonbury Festival. Изпълнението ѝ в Royal Albert Hall – придружено от оркестър от 50 души и госпъл хор – се излъчва по BBC, а критиците я обявяват за „най-талантливия изпълнител след Adele и Amy Winehouse (The Telegraph).

The Voice – We Love Music!   

raye нов сингъл genesis
Сподели
Свързани новини