Wishlist
Начало / Новини / Priya Ragu издаде сингъла „Black Goose“

Priya Ragu издаде сингъла „Black Goose“

13 Октомври 2023
Priya Ragu издаде сингъла „Black Goose“

Докато се приближава към издаването на нейния дългоочакван дебютен албум – „SANTHOSAM“, на 20-ти октомври, Priya Ragu получава нова подкрепа от публиката след синглите „Vacation“ и „Easy“. И двете песни направиха своята премиера в „Hottest Records“ на „Radio 1“.

Priya е готова да се задържи на върха, споделяйки чисто новия си сингъл „Black Goose“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

„ Black Goose“ е написана след убийството на George Floyd и протестите на „Black Lives Matter“ през 2020 г. Той кипи от гняв, солидарност и завладяващите ритми на долак и табла, докато Priya пее „Полицай, не стреляйте, имам толкова много неща за вършене“ („Officer don’t shoot, I got so much shit to do“), преди тя да призове света да се противопостави на подобно потисничество: „Не ни разочаровайте, бунтувайте се!“ („Don’t you bring us down, rise up“). Докато „Black Goose“ се откроява със собствените си достойнства, той придобива по-голяма сила в албума „SANTHOSAM“, водейки директно към „Let Me Breathe (Reprise)“ – духовен призив за свобода, еманципация и мир.

Priya казва: „2023 г. е и ние плачем и протестираме за същото нещо – крещим срещу несправедливостта, докато сезоните минават. Хората са изпълнени със страх. Медиите ни настройват един срещу друг. Безмилостното избиване на невинни чернокожи наранява душите ни. Като тамилски народ, който трябваше да напусне дома си поради геноцид, ние чувстваме тяхната болка и сме с тях, докато продължаваме да пеем тези песни, докато продължаваме да танцуваме заедно, докато отпразнуваме справедливостта и свободата за всички нас.“

Priya наскоро записа ‘Black Goose’ и ‘Let Me Breathe’ за дебютното ѝ изпълнение в студио „COLORS“.

„SANTHOSAM“ (тамилската дума за щастие) е открояващ се динамичен дебютен албум, който издига специфичното звучене на Priya – блестящ R&B, майсторски поп мелодии, земни прочувствени вокали, денс темпо, топли ритми на табла и разгръщащи се мелодики на тамилска музика – до още по-смели висоти. Дефиниран от нейния заразителен позитивен дух, той е изпълнен с прекрасно разнообразие от музикални текстури и актуални политически теми. Отново създаден в сътрудничество с нейния брат и продуцент Japhna Gold, това е албум, в чиято основа стои стремежа на Priya към самооткриване.

Албумът показва, че Priya продължава да развива неограничения си потенциал, който тя демонстрира за първи път с нейния забележителен микстейп „damnshestamil“. Той доведе до поредица от постижения за Priya, включително номинация за „BBC Sound Poll“; престижни отличия от „MTV“, „Amazon Music“, „Spotify“, „VEVO“ и „Deezer“; неспирна подкрепа от „Radio 1“; и впечатляващ телевизионен дебют в сериала „‘Later… with Jools Holland“.

Тя бележи успехи и с изпълненията си на живо, с разпродадени концерти в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис, няколко изпълнения като специален гост на Jungle, както и участия във фестивали, простиращи се от „SXSW“ и „Primavera“ до джаз фестивала в Монтрьо. Официалният магазин на Priya предлага пакети от албуми, съчетани според вашия избор, от винил или CD, заедно с картичка с автограф, както и опции за мърч с нови дизайни. Priya също така потвърди, че ще има поредица от концерти в Европа и Обединеното кралство през април 2024г., които ще включват изпълнение в „Koko“ в Лондон на 26-ти април. Билетите влизат в обща продажба на 13-ти октомври.

 

priya ragu
Сподели
Свързани новини