Wishlist
Начало / Новини / "Paralia" е BG хит №1 за 2022-ра година. V:RGO x EMIL TRF x FYRE x 2BONA с рекорд в класацията

"Paralia" е BG хит №1 за 2022-ра година. V:RGO x EMIL TRF x FYRE x 2BONA с рекорд в класацията

Един от най-стриймваните български хитове за тази година оглави и нашата класация за българска музика - BG Voice Top10

23 Декември 2022
"Paralia" е BG хит №1 за 2022-ра година. V:RGO x EMIL TRF x FYRE x 2BONA с рекорд в класацията

Измина още една година, пълна с много българска музика. През последните 365 дни в ефира на радио и телевизия The Vocie сме подкрепили повече от 116 български проекти, за които имахте възможността да гласувате в BG Voice Top10 през сайта ни www.thevoice.bg . На 23 декември направихме и годишната равносметка, като събрахме броя гласове от всички седмични издания на класация. И резултатите вече са ясни ... "Paralia" от V:RGO x EMIL TRF x FYRE x 2BONA е българският хит №1 на 2022-ра година, според феновете на The Voice. Момчетата събраха 16 381 гласа в класацията ни BG Voice Top10 и поставиха рекорд от съществуването на чарта - 12 поредни седмици бяха №1. Освен при нас, песента е и една от най-стриймваните български хитове в дигиталните платформи, като 6 месеца след официалното ѝ излизане продължава да е в седмичните класации. "Paralia" престоя 21 седмици в BG Voice Top10, а изпълнението ѝ на грандиозния финал от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2022 "взриви" площад "Батенберг" в София. 

Второто място заема малкото момиче с голям глас - Михаела Маринова. Хитът ѝ "До Безкрай" също постави рекорд. Тя е най-дълго задържалата се песен в BG Voice Top10, където прекара 22 седмици, 3 от които под №1. Маринова изпраща една повече от успешна година, а подкрепата за нея е на база над 11 000 гласа. Михаела разказа за този проект първо в нашия ефир, като интервюто направихме с бекстейджа на първият ни концерт от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2022 - този в Пловдив.

Третата позиция е човекът, който с всеки издаден самостоятелен проект постигна невероятен успех - Йонислав Йотов - ToTo H. Момчето от група СкандаУ издаде "Партизанка" в края на януари, с което прекара 6 седмици под №1 и се задържа общо 21 седмици в BG Voice Top10. Феновете дадоха повече от 10 000 гласа за него през последните 365 дни и му отредиха бронзовия медал в класацията с най-харесваните български хитове за годината в ефира на The Voice.

На четвърто място са латино генг кралете Torino & Pashata, които не спират да правят хит след хит. В годишната класация BG Voice Top10 of 2022 ги откриваме с последния им проект, излъчен в нашия ефир, "Свързани Души". За последните два месеца, откакто излезе песента, те са прекарали 6 седмици под №1 и общо 8 в класацията, благодарение на повече от 8 000 гласа. Torino & Pashata са присъствали в BG Voice Top10 тази година с общо четири проекта, което е доказателство за таланта и непрестанното правене на нова музика от тях.

В средата на годишната класация за българска музика, под номер 5, отново откриваме хит от последните месеци. Там се нареждат Боро Първи и Yoana Sashova с "Камък и Ножица". Песента стана вайръл в платформата TikTok, където още през лятото Боро пусна откъс от нея. Официалното пускане на аудиото и видеото бе направено в началото на октомври. Малко по-късно тя бе добавена като ново предложение в BG Voice Top10 и се задържа 6 седмици, нито една като №1, но подкрепата от над 7 000 гласа им донесе присъствие сред топ българските хитове за годината.

На шесто място се нареждат Mascota & D-Trax с лятното звучене на "La Musica Suena". Един от най-излъчваните български хитове в ефира ни е бил четири пъти седмичен №1 и присъства в BG Voice Top10 13 седмици. Проектът със сигурност напомня на всички за летните почивки и забавления и действа изключително разгряващо, когато го чуеш през зимата.

Седма позиция е кралицата на българската поп музика. Мария Илиева и докосващата балада "Любов", която се задържа 14 седмици в класацията, три пъти под №1. Илиева изпълни песента за пръв път по време на снимките за концерта ни "15 години The Voice TV", който бе заснет изцяло във виртуална реалност през декември 2021 г., а песента и видеото към нея излязоха официално в края на месец февруари т.г.

Под номер 8 е още един млад изпълнител, който упорито работи по създаването на нови проекти и стилни клипове. Дара Екимова и първият ѝ проект като част от Вирджиния Рекърдс "Бягам" престоя 21 седмици в BG Voice Top10 и веднъж грабна златния медал като седмичен №1. С издаването на "Бягам" Екимова сподели  „Щастлива съм от всичко, което ми се случва и от шанса да работя с професионален екип, който ежедневно се грижи за мен и ми помага. Имам големи мечти и се надявам така да се доближа до осъществяването им."

На 9 място е изненадващият дует на Миро и ALMA "Повече". Докосващият проект се задържа 14 седмици в BG Voice Top10, но нито веднъж не успя да достигне до №1. Видеото към "Повече" излезе на 1 юли, а тогава Миро сподели  „Има песни, които още от първо слушане се наместват трайно в съзнанието и сърцето ми. Така се случи и с „Повече“."

Последни в класацията за тази година за RDMK с хита "Устни". Тя се задържаха 18 седмици в BG Voice Top10 и събраха малко повече от 6 000 гласа на нашите фенове, което ги класира на 10-то място. Момчетата изпълниха песента на два от концертите от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2022 - в Бургас и в София.

Цялата класация може да видите в секция "Класации".

paralia bg voice top10 of 2022 най-големите български хитове bg хит №1 bg voice top10
Сподели
Свързани новини