Wishlist
Purple Disco Machine, Kungs
Purple Disco Machine, Kungs
Substitution
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Отличие за Drake

Отличие за Drake

14 Април 2020
Отличие за Drake

Drake стана първият изпълнител и едва вторият артист в историята, който е дебютирал три песни на върха на класацията Billboard Hot 100. Поредният успех за рапъра идва благодарение на новия му сингъл "Toosie Slide".

По този начин Drake изравнява резултата с поп дивата Mariah Carey, която също има три хита, дебютирали под номер 1 в американския чарт.

За Drake това седми хит начело на Hot 100. Тази седмица "Toosie Slide", клипът към който е сниман в луксозното имение на рапъра, отне първото място от The Weeknd и неговите "Blinding Lights", които се задържаха на върха две седмици.

Само за 6 дни след премиерата си на 3-и април "Toosie Slide" навъртя 55.5 милиона стрийма в САЩ.  

За статистиката - Britney Spears, Justin Bieber и Ariana Grande имат само по две песни, дебютирали на първо място в Hot 100.

Със седем хита на върха Drake изравнява постижението и на бившата си Rihanna. След тях с шест песни е Katy Perry.

Това го поставя и на първо място сред рапърите - Diddy, Eminem и Ludacris имат само по пет сингъла на първо мястто в Hot 100.

Още едно впечатляващо число - Drake отбелязва и 50-та седмица на върха на американската класация за сингли. Той е петият артист и едва първият от мъжки пол с подобен резултат. След него остана Usher, който има 47 седмици в биографията си.

Drake също така държи рекорда за най-много песни в цялостната класация - цели 209 на брой. Този връх той покори с изданието на чарта за 21-и март с участието си в парчето "Oprah's Bank Account" в компанията на Lil Yachty и DaBaby. Преди него само екипът на сериала "Клуб Веселие" е успявал да вкара повече композиции в класацията.

The Weeknd с "Blinding Lights" остана втори тази седмица, а третото място в Hot 100 е за Roddy Ricch и "The Box".



Снимка: Instagram




drake отличие
Сподели
Свързани новини