Wishlist
Purple Disco Machine, Ásdís
Purple Disco Machine, Ásdís
Beat Of Your Heart
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Отлагат наградите "Еми"

Отлагат наградите "Еми"

28 Юли 2023
Отлагат наградите "Еми"

Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради продължаващите стачки в Холивуд, съобщиха американски медии. Телевизионният еквивалент на "Оскар" трябваше да се проведе през септември, но може да бъде преместен чак през януари, съобщи "Лос Анджелис Таймс".

Търговското издание Variety заяви, че "доставчици, продуценти и други участници в събитието" вече са били информирани за отлагането, което все още не е официално обявено. Източник, запознат с плановете, заяви, че все още не е определена нова дата за провеждане на шоуто.

В момента актьорите и сценаристите в Холивуд стачкуват, като това е първата стачка в индустрията от 63 години насам. Звездите няма да могат да присъстват на наградите "Еми", ако стачката на актьорите все още е в сила по време на церемонията - развитие, което би било катастрофално за телевизионните рейтинги. Сценаристите също така няма да имат право да пишат монолог или шеги за водещия и водещите на предаването.

Според съобщенията Fox е настоявал за отлагане за януари.

Телевизионната академия, която гласува и провежда наградите, предпочита по-кратко отлагане, защото през януари наградите "Еми" се провеждат точно в разгара на сезона на филмовите награди в Холивуд. Нито Fox, нито Телевизионната академия са коментирали.

Последният път, когато наградите "Еми" бяха отложени, беше през 2001 г., когато церемонията беше отложена след терористичните атаки на 11 септември.

Номинациите за 75-ите награди "Еми" бяха обявени по-рано този месец. "Наследството", драмата на HBO за свръхбогато семейство, което се бори за контрола над зловеща медийна империя, оглави списъка с 27 номинации, включително за най-добра драма. "The Last of Us" стана първата адаптация на видеоигра която спечели големи номинации - 24, а сатирата "Белият лотос" получи 23 номинации. 

телевизия награди номинации Еми
Сподели
Свързани новини