Wishlist
Начало / Новини / Оскарите бяха отложени за април 2021

Оскарите бяха отложени за април 2021

17 Юни 2020
Оскарите бяха отложени за април 2021

Оскарите официално бяха отложени за арпил месец 2021г. 93-тата церемония по връчване на емблематичните статуетки се измести чак за месец април, заради пандемията от коронавирус. Цялата ситуация нанесе големи щети в кино индустрията и всички кина затвориха, както и много премиери на филми бяха отложени. Почти всеки филм, планиран след март месец тази година, е отложен. Оскарите няма да се проведат на 28 февруари, новата дата е 25 април, но изисквания към филмите все още има.

Един филм трябва да е минал през кино салоните, за да може да се кандидатира за награда. От Американската академията удължиха периодът, в който един филм трябва да е излязъл на екран, за да има право да получи номинация. Обичайно този срок е до 31-и декември, но сега крайната дата е 28-и февруари. Номинациите ще бъдат обявени на 15-и март. Наградите “Оскар” са отлагани само три пъти в историята - през 1938 г. заради наводнение в Лос Анджелис, през 1968 г. след убийството на Мартин Лутър Кинг и през 1981 г. след опита за убийство на президента на САЩ Роналд Рейгън.

Отлагат се и с отличията на Британската филмова академия. Организаторите обявиха, че събитието ще се проведе на 11 април вместо на 14 февруари 2021 г. Мотивът е същият като при Оскарите - паузата в шоубизнеса заради коронавируса. По традиция наградите БАФТА се раздават две седмици преди призовете на Американската академия, така че решението е очаквано.



2021 април оскарите бяха отложени
Сподели
Свързани новини