Wishlist
Начало / Новини / Omar Apollo издаде албума “God Said No”

Omar Apollo издаде албума “God Said No”

10 Юли 2024
Omar Apollo издаде албума “God Said No”

Omar Apollo издаде новия си албум “God Said No” чрез Warner Records. Създаден с помощта на изпълнителния продуцент Teo Halm, албумът, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, пристига малко повече от две години след издаването на неговия одобрен от критиката дебютен албум – „Ivory“. Apollo наскоро анонсира северноамериканското турне „God Said No“ и започна да представя албума тази пролет с издаването на синглите “Spite,” “Less Of You” и “Dispose of Me”, последния от които той наскоро изпълни в „The Late Show with Stephen Colbert“. Траклистът включва гост-изпълнители като Mustafa в „Plane Trees“ и актьора Pedro Pascal в песента „Pedro“. Заглавието на албума е интерпретацията на Omar на „lo que sera, sera“, което се превежда като „каквото ще бъде, ще бъде“ или „е, каквото е“. Фразата е пропита в албума с ироничния хумористичен възглед на Omar за страданието, което идва от това да се предадеш и да и приемеш всичко, поднесено от живота, връзката или любимия. 

След издаването на „God Said No“, Omar Apollo ще стартира съпътстващо турне, което започва на 20-ти август в родния му щат Индиана. Турнето „God Said No Tour“ ще включва 29 дати със спирки в Ню Йорк, Бостън, Торонто, Хюстън и други. Apollo ще изнесе по-късните концерти от турнето на емблематични места като като „Red Rocks Amphitheatre“, „The Greek Theatre“ (Бъркли, Калифорния) и „The Hollywood Bowl“. Съпортът включва Kevin Abstract, Malcolm Todd и Ravyn Lenae на избрани дати.

„God Said No“ следва успеха на дебюта му и непрекъснатото обикаляне по турнета, последвало както неговото собствено хедлайн турне, така и съпорт на SZA на нейното турне „SOS“ и на стадионното турне на Billie Eilish в Латинска Америка. Apollo прави тримесечен престой в Лондон същата есен, където размишлява по време на разходки по напоените от дъжд калдъръмени улици и черпи вдъхновение от стиховете на Mary Oliver, Victoria Chang и Ocean Vuong. Говорейки пред „Rolling Stone“ в майския брой, Omar споделя, че сред артистите, които са го вдъхновявали през това време в Лондон, са Kate Bush, Labi Siffre, Giorgio Moroder, Beyoncé и Lana del Rey.

Разположен в легендарното лондонско студио „Abbey Road Studios“ със своите доверени сътрудници – продуцентите Halm, Blake Slatkin, and Carter Lang – Apollo изгражда структурата на своята мелодрама. Роден от разбитите емоции, последвали края на една гореща любовна афера, албумът с 14 песни носи името на нещо, което приятелят му казва, докато осмисля връзката. „Дадох всичко от себе си“ – казва Apollo –  „И Бог каза „не“.“ Това, което започва по време на пътуването до Лондон, води до най-душевното му и неподправено произведение, оформено в различни студия в Лос Анджелис, Ню Йорк Сити и Маями към края на 2023 г.

Omar Apollo издаде дебютния си албум – „Ivory“, през 2022 г., който стана широко известен със способността си да пресича жанровите граници и езиковите бариери. Това доведе до номинация за „Грами“ през 2023 г. за най-добър нов изпълнител и спечели завиден успех на Apollo, включително 7-седмичен престой в „Billboard Hot 100“ с първия му платинено сертифициран запис – „Evergreen (You Didn't Deserve Me At All)". Omar също така се радва на одобрението на критиците, попадайки в престижните списъци на известни издания като „NPR“, „The FADER“, „Billboard“, „Complex“, „Esquire“, „Rolling Stone“ и други. След издаването на дебютния му албум, той участва в Tiny Desk на NPR, Jimmy Kimmel Live!, и представи своя сингъл „Killing Me“ в „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“. Освен това Omar беше обявен за първия посланик на марката за грижа за кожата „Youth to the People“ и стана лице на кампанията за мъжко облекло на LOEWE, която Apollo представи на корицата на последния брой на „VMAN“. Omar направи фурор по време на своя дебют на Met Gala, облечен в костюм от LOEWE, който му спечели номинация за най-добре облечен изпълнител от „The Cut“, „Vogue“ и „WWD“ и други.

 The Voice – We Love Music!    

omar apollo god said no
Сподели
Свързани новини