Wishlist
Calvin Harris & Rag'n'Bone Man
Calvin Harris & Rag'n'Bone Man
Lovers In a Past Life
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Olivia Rodrigo пусна първата песен от предстоящия си албум "Guts"

Olivia Rodrigo пусна първата песен от предстоящия си албум "Guts"

01 Юли 2023
Olivia Rodrigo пусна първата песен от предстоящия си албум "Guts"

Преди броени дни Olivia Rodrigo анонсира името и премиерната дата на втория си албум GUTS, а вчера 20-годишната изпълнителка пусна водещия сингъл - "vampire". Продуцирана от Daniel Nigro (основен творчески партньор на Rodrigo в SOUR) и написана съвместно с него, "vampire" е отклонение от мечтателните текстове на Olivia в предишни хитове като "drivers license".  Преди "vampire" да избухне с вълнуващо темпо, тракът започва с тежки акорди на пиано, създавайки образ на млада жена, сама пред клавишите с мислите си за бивш приятел. Докато мелодията набира скорост, Rodrigo разказва за токсичната романтика, която изцежда жизнената ѝ силa като вампир.

"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", спомня си Olivia. "Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но когато с Dan започнахме да работим по "vampire", съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш."

Видеоклипът към "vampire", режисиран от известния художник, режисьор и фотограф Petra Collins, направи своята глобална премиера по MTV и на билбордовете на Paramount Times Square. Collins режисира и видеото към "brutal" и печели номинация за GRAMMY за работата си по клипа към 4 пъти платинения, оглавяващ класацията Billboard Hot 100 - "good 4 u".  Вчера Rodrigo и YouTube бяха домакини на ексклузивно събитие за премиерата на "vampire" в Лос Анджелис, където Olivia разкри предизвикателството #vampireOR2 Shorts и отпразнува пускането на визуализацията заедно с феновете си.

 

olivia rodrigo
Сподели
Свързани новини