Wishlist
Начало / Новини / Olivia Rodrigo отговори на критики

Olivia Rodrigo отговори на критики

07 Октомври 2021
Olivia Rodrigo отговори на критики

Olivia Rodrigo отговори на критиките свързани с оригиналността на творчеството й в интервю за Teen Vogue

През юли Taylor Swift, Jack Antonoff и Annie Clark (известна още като Сейнт Винсент) получиха права над песента на Olivia "Deja Vu" заради прилики със сингъла ‘Cruel Summer’ от Swift, част от албума ‘Lover’ от 2019-та година.

През август пък вокалистката на Paramore - Hayley Williams и китаристът на групата - Joshua Farro получиха права над тоталния хит "Good 4 U", която неминуемо напомня на песента ‘Misery Business’ (2007 г.) от групата.

„Мисля, че е разочароващо как хората изваждат всичко от контекста и дискредитират работата на младите жени, както е в моя случай... Всички песни са вдъхновени една от друга. Очевидно първо пиша всичките си текстове от сърцето и живота си. Измислих текста и мелодията за „good 4 u“ една сутрин под душа.

Черпенето на музика от миналото е неизбежно, когато става въпрос за процеса на писане на нови песни, мисля че това влияние е положително.

Всеки един артист е вдъхновен от други, които са идвали преди него. Това е нещо като забавен, красив процес на споделяне. Нищо в музиката никога не е ново. Във всяка песен има четири акорда. Това е забавната част - да се опиташ да я направиш своя." - казва певицата. 

olivia rodrigo отговори критики
Сподели
Свързани новини