Wishlist
Black Eyed Peas x Ozuna x J. Rey Soul
Black Eyed Peas x Ozuna x J. Rey Soul
Mamacita
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Номинациите за Video Music Awards 2020 са вече факт

Номинациите за Video Music Awards 2020 са вече факт

01 Август 2020
Номинациите за Video Music Awards 2020 са вече факт

Ariana Grande и Lady Gaga получиха най-много номинации за Видео музикалните награди. Всяка от двете мегазвезди има шанс да получи статуетка в 9 категории, включително в основната за видео на годината за колаборацията на певиците “Rain On Me”. Billie Eilish и The Weeknd също събраха по 6 номинации.


Тази година освен обичайните категории организаторите на наградите са добавили и две тематични, които отличават музиката, създадена в ситуацията на глобална здравна криза - най-добро домашно видео и най-добро изпълнение под карантина. В първата група за наградата се борят Grande и Justin Bieber със “Stuck with U, 5 Seconds of Summer и тяхното “Wildflower”, blink-182 с “Happy Days”, “Toosie Slide” на Drake, John Legend и неговата “Bigger Love”, както и Twenty One Pilots с “Level of Concern”.


За най-добро изпълнение под карантина са класирани Chloe & Halle, CNCO, John Legend, Lady Gaga и Post Malone.



И малко интересна статистика - Billie Eilish е първият изпълнител в историята на видео музикалните награди, който получава номинация в категорията за видео на годината в две поредни години, докато е още в тийнейджърска възраст, тази година за “everything I wanted”, а миналата за “Bad Guy”.



В същата категория Eminem записа рекорд с осмата номинация в кариерата си. Тази година той попадна в списъка с колаборацията си с Juice WRLD “Godzilla”. Като споменахме покойния рапър, трябва да отбележим, че той е първият изпълнител, номиниран посмъртно за видео на годината след Notorious B.I.G. през 1998 г.


Феновете могат да гласуват до 23-и август, а церемонията по връчване на наградите ще се излъчи на живо на 30-и август.



Снимка: Instagram






2020 music awards вече факт video номинациите
Сподели
Свързани новини