Wishlist
Начало / Новини / Nicki Minaj и Adele подкрепят Black Lives Matter

Nicki Minaj и Adele подкрепят Black Lives Matter

03 Юни 2020
Nicki Minaj и Adele подкрепят Black Lives Matter

Nicki Minaj и Adele се присъединиха към подкрепата за движението "Black Lives Matter" и демонстрациите в САЩ.

Двете изпълнителки използваха социалните мрежи, за да насърчат протестиращите, които настояват за промяна.

Adele, която рядко използва акаунтите си, публикува изявление в Instagram. В него тя написа, че е важно демонстрантите да не губят кураж, но също така да не допускат справедливият им протест да бъде манипулиран и използван.

"Тук става дума за системни прояви на расизъм, полицейско насилие и неравенство. И не се отнася само до САЩ! Расизмът е жив навсякъде. С цялото си сърце подкрепям борбата за свобода и справедливост", пише британската звезда.

От своя стана Minaj разкритикува властите в Минесота, че не са задържали и четиримата полицаи, участвали в ареста на George Floyd. Полицаят, който е пряк извършител на убийството на афроамериканеца беше задържан и обвинен в убийство, но другите трима служители на реда, които са стояли безучастно и са наблюдавали действията му, остават на свобода.

Протестите в САЩ продължават с пълна сила и на много места прераснаха в мародерства и насилие. Много музикални звезди се присъединиха към редиците на недоволните по улиците в различни градове, а други настояха за справедливост в социалните мрежи.

Във вторник музикалната индустрия обяви символичен протест под мотото "Blackout Tuesday" в знак на солидарност с демонстрантите и жертвите на полицейско насилие.

Всички хора, работещи в сферата, бяха призовани да спрат работа и да използват времето, за да се замислят над проблема и да се информират.Вижте тази публикация в Instagram.

George Floyd’s murder has sent shockwaves around the world, there are countless others that haven’t. Protests and marches are happening all over the globe simultaneously and only gaining momentum. So be righteously angered but be focused! Keep listening, keep asking and keep learning! It’s important we don’t get disheartened, hijacked or manipulated right now. This is about systematic racism, this is about police violence and it’s about inequality. And this isn’t only about America! Racism is alive and well everywhere. I wholeheartedly stand in solidarity with the fight for freedom, liberation and justice ♥️ #blacklivesmatter #georgefloyd #saytheirnames

Публикация, споделена от Adele (@adele) на

adele nicki minaj black lives matter подкрепят
Сподели
Свързани новини