Wishlist
Ariana Grande
Ariana Grande
we can't be friends (wait for your love)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Музиката на Kanye West няма да бъде премахната от Spotify

Музиката на Kanye West няма да бъде премахната от Spotify

26 Октомври 2022
Музиката на Kanye West няма да бъде премахната от Spotify

Daniel Ek, изпълнителният директор на Spotify разкритикува антисемитските коментари на Kanye West, но казва, че музиката му няма да бъде премахната от услугата за стрийминг.

В последните няколко дни Adidas прекратиха работата си с рапъра, след публичен натиск. West загуби сделките си с лейбъла Def Jam, банката JP Morgan Chase и модния бранд Balenciaga, а адвокатът му се отказа от него. Нетната стойност на West се сриана от 2 милиарда долара до 400 милиона.

Въпреки това директорът на Spotify сподели в интервю, че самата музика на Kanye не наруша политиките на платформата, а решението за премахване на музиката му може да бъде взето бившия лейбъл на рапъра Def Jam.

В скорошно телевизионно интервю за Piers Morgan, рапърът сподели защо завижда на еврейската култура и каза, че режисьорът Quentin Tarantino е откраднал идеята на West за филма „Джанго без окови“.

Междувременно, бившата съпруга на Kanye, риалити звездата Kim Kardashian, каза, че застава зад еврейската общност:

„Речта на омразата никога не е приемлива или извинителна. Заставам заедно с еврейската общност и призовавам ужасното насилие и омразната реторика към тях да приключи.“

 

Сподели
Свързани новини