Wishlist
Spice ft. Sean Paul and Shaggy
Spice ft. Sean Paul and Shaggy
Go Down Deh
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Maluma представя най-новия си албум, озаглавен "Don Juan"

Maluma представя най-новия си албум, озаглавен "Don Juan"

26 Август 2023
Maluma представя най-новия си албум, озаглавен "Don Juan"

Днес Maluma представя най-новия си албум, озаглавен "Don Juan". Изборът на това име носи в себе си препратка към известния прелъстител от XVII в. и истинското име на Maluma - Juan Luis Londono Arias. "Don Juan" може да се счита за най-динамичната продукция в досегашната кариера на Maluma. Това е колекция, която включва познати звуци и свежи колаборации, в които се изследват различни музикални жанрове. Този албум, подобно на предшественика си "Daddy Juancho" от 2020 г., изглежда също толкова приятен и мелодичен.

" Don Juan е част от мен", казва 29-годишният Maluma. "Без съмнение "Дон Жуан" е персонаж, който изграждах през последните две години... за тази нова музикална ера, в която живеем".

Албумът демонстрира способностите на Maluma като композитор и е представен като "много лична" творба, отразяваща музикалните му корени. Включва регетон и звуците, присъстващи в първите му албуми, като в същото време показва един по-зрял аспект на творчеството му.

Maluma е носителят на латиноамериканската награда "Грами" за 2018 г. за най-добър съвременен поп вокален албум ( F.A.M.E.) е един от най-популярните артисти в социалните мрежи. С над 25 милиона фенове във Facebook, 8 милиона последователи в Twitter и 63 милиона последователи в Instagram, което го прави първият и единствен, надхвърлил 50 милиона. Официалният му канал в YouTube/VEVO има повече от 28,1 милиона абонати, което му носи наградата "Диамантен бутон за възпроизвеждане" в YouTube.

Със своето световно турне Maluma World Tour той постигна ненадминат успех, като само през 2017 г. продаде над един милион билета за 105 концерта по целия свят и се превърна в най-продавания латиноамерикански изпълнител в света. През 2018 г. и 2019 г. той счупи рекорди, като успя да напълни всички зали в, които имаше концерти в Съединените щати и Европа, като разпродаде Madison Square Garden (Ню Йорк), American Airlines Arena (Маями) и два The Forums (Лос Анджелис) . Със световното си турне 11:11 той разпродаде и най-голямата зала в Израел - Яркон Парк в Тел Авив (над 60 000 зрители); влезе в историята на 18-ия годишен фестивал Мавазин в Рабат, Мароко, поставяйки абсолютен рекорд по посещаемост с концерта си като хедлайнер пред 200 000 души; и изнесе концерт за първи път в Рияд, Саудитска Арабия, пред 25 000 души. През 2021 г. и 2022 г. той продължава да покорява върхове с разпродадени концерти в Съединените щати, Европа, Латинска Америка и Близкия изток.

След като се присъединява към Sony Music Latin през 2015 г., Maluma издава седем албума: Pretty Boy Dirty Boy (2015), F.A.M.E. (2018), 11:11 (2019), Papi Juancho (2020), 7DJ (2021), The Love & Sex Tape и The Love & Sex Tape Deluxe (2022). Maluma е най-младият изпълнител, който едновременно заема и първото, и второто място в класацията на Billboard за латиноамерикански еърплей, и едва шестият изпълнител, който някога е постигал това постижение, което сега повтаря три пъти. До момента Maluma има двадесет и два сингъла #1 в класацията Latin Airplay на Billboard.

Алтруистичният дух на Maluma се проявява в обществената работа, която той води със своята фондация "El Arte de Los Sueños", базирана в Меделин, Колумбия. Основана през 2016 г., мисията на фондацията е да помага на младежи в риск чрез обучение по изкуство и музика. През 2021 г. Maluma участва в първия си анимационен филм на Disney, "Encanto", 2022 г., носител на "Oscar" за най-добър анимационен филм. По-рано тази година той дебютира в Холивуд с главната си роля като "Bastian" във филма "Marry Me" заедно с Jennifer Lopez и Owen Wilson.

Траклист:

1. Don Juan (Intro)
2. Coco Loco
3. Ave Maria
4. Los Polvos
5. Nomina (ft. Jowell y Randy)
6. Balance
7. Segun Quien (with Carin Leon)
8. Procura
9. Luna Llena (ft. Ryan Castro)
10. Trofeo (ft. Yandel)
11. Parcera (with Gordo)
12. Ojitos Chiquitos (ft. Don Omar)
13. La Piloto 14. Porsche 15. Hace Un Mes
16. Aparentemente
17. Humedad
18. Bikini
19. Gafas Negras (ft. J. Balvin) Bonus tracks
20. Sobrio
21. Mama Tetema (ft. Rayvanny)
22. Junio
23. La Formula (with Marc Anthony)
24. La Reina
25. Diable Que Chimba (with Anuel AA)

maluma
Сподели
Свързани новини