Wishlist
Ariana Grande
Ariana Grande
we can't be friends (wait for your love)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Lionsgate започват работа по предисторията на "Игрите на глада"

Lionsgate започват работа по предисторията на "Игрите на глада"

22 Април 2020
Lionsgate започват работа по предисторията на "Игрите на глада"

Lionsgate обявиха, че официално започват работа по предисторията на "Игрите на глада".

По-рано стана ясно, че авторката Suzanne Collins пише роман за света на Панем, 64 години преди Katniss Everdeen да се предложи за доброволец. Книгата се казва "Балада за птиците и змиите" ("The Ballad of Songbirds and Snakes") и разказва историята на 18-годишния Corionlaus Snow, който познаваме като тираничния президент Snow от "Игрите на глада".

Coriolanus е избран за ментор в десетите Игри и се оказва, че му е поверена участничка от Окръг 12. Според разкритията за бъдещата продукция, ще видим трансформацията на Snow в злодея, който сме гледали във филмите досега.

"Балада за птиците и змиите" ще излезе на 19-и май. А новината за подготвяния филм идва пет години след премиерата на последната част от кинопоредицата "Игрите на глада: Сойка-присмехулка част 2". Там в ролята на Snow беше актьорът Donald Sutherland.

Тъй като проектът е в начален етап, все още не са известни имена от актьорския състав. В "Игрите на глада" главните роли бяха поверени на Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson и Elizabeth Banks.

Знае се, че Francis Lawrence, който работи по "Игрите на глада: Възпламеняване" и двете части на "Сойка-присмехулка", ще режисира и предисторията.

"Новата книга на Suzanne си заслужаваше чакането. Тя предлага всичко, за което феновете са се надявали и са очаквали от "Игрите на глада", като в същото време изследва нова територия и представя съвършено различна палитра от герои", казва Joe Drake, президент на Lionsgate Motion Picture Group. "Балада за птиците и змиите" е много предизвикателна в творческо отношение и извежда този свят до нови сложни измерения, които дават невероятни възможности за екранизиране. Много се вълнуваме, че отново ще съберем филмовия екип на този уникален проект и нямаме търпение да започнем работа".




Снимка: YouTube




lionsgate започват работа предисторията игрите глада
Сподели
Свързани новини