Wishlist
Начало / Новини / Lana Del Rey се защити след критиките за антифеминистки песни от нея

Lana Del Rey се защити след критиките за антифеминистки песни от нея

25 Май 2020
Lana Del Rey се защити след критиките за антифеминистки песни от нея

Lana Del Rey се защити заради критиките, че песните й са антифеминистки. В публикация в Instagram певицата отправи собствени негативни коментари за "авторките на песни", които я обвиняват, че промотира тормоза и насилието в текстовете си.

Тя обясни, че в тях се говори за "реалностите" на емоционално нездравословните връзки, защото смята, че тези теми трябва да имат място в музиката. "Трябва да има място сред феминистките и за жени, които изглеждат и се държат като мен", пише Lana по повод "подчинената или пасивна роля" на жената, за която се пее в песните ѝ. И споменава "двойните стандарти", като отбелязва, че звезди като Ariana Grande, Cardi B и Beyonce могат да пеят за това "че са секси, не носят дрехи, изневеряват и подобни" без това да бъде подлагано на критика. По този повод тя уточни, че споменатите в поста ѝ имена са на някои от нейните любими изпълнителки и точно затова ги използва, за да защити тезата си. И пита дали може да продължи да пее за тъмното си минало без да я разпъват на кръст или да я обвиняват, че промотира насилие.


В текстовете на Del Rey често се говори за нездрави връзки и за това как е привлечена от контролиращи и доминиращи партньори. Певицата се е разграничавала от някои противоречиви свои текстове в миналото, но настоява, че нейната музика е дала свободата на жените да не пеят само за това колко са щастливи. В публикацията си изпълнителката казва още, че ще продължи да изследва тези теми в две книги с поезия, по които работи. Тя обяви също, че ще издаде нов албум на 5-и септември.

*Снимка: instagram/@lanadelrey

след песни lana del rey защити критиките антифеминистки нея
Сподели
Свързани новини