Wishlist
Начало / Новини / Kanye West обвини алкохола за антисемитските си изказвания

Kanye West обвини алкохола за антисемитските си изказвания

08 Август 2024
Kanye West обвини алкохола за антисемитските си изказвания

Kanye West каза, че алкохолът е виновен за антисемитските му изказвания в Twitter, който публикува през 2022 г.

Рапърът беше обвинен в антисемитизъм през 2022 г., след поредица от публикации в Twitter/X и Instagram, които доведоха до спиране на акаунтите му и в двете социални медии. 

В новосподелено интервю, което е записано през 2022 г., West твърди, че е бил под въздействието на алкохол, когато е писал публикациите. Говорейки с Кандис Оуенс в нейния подкаст, West направи признанието.

„Искате ли да знаете какъв алкохол имах в себе си? Хенеси. Това ни прави сиви. Демоните излизат наяве”, каза той.

West казва, че не е разкрил това по-рано, тъй като не е искал неговите туитове да бъдат „дискредитирани“ като пиянски бръщолевения. Рапърът също защити коментарите си, като каза, че все още вярва, че те са „истината“.

След туита, West беше изоставен от своя адвокат, агенция за таланти и звукозаписна компания, докато няколко модни марки, включително Balenciaga и Adidas, прекратиха партньорствата си с него, което доведе до загубата на статута му на милиардер.

Знаменитости и политици по света осъдиха коментарите му, а West каза, че не „вярва“ в термина антисемитизъм в интервю за Крис Куомо от News Nation.

Откакто бяха направени тези първи твърдения, срещу West бяха отправени и допълнителни обвинения в антисемитизъм. В документален филм на BBC, "The Trouble With KanYe" (бел. прев. "Проблемът с Кание"), бившият приятел и бизнес партньор на звездата Алекс Клайн – който е работил с него по албума „Donda 2“ – твърди, че West е казал, че Клайн е „точно като другите евреи“ и че рапърът вярва, че евреите "работят против него".

Съобщава се също, че West е платил обезщетение на бивш служител, който твърди, че е използвал антисемитски език на работното място и е възхвалявал ХитлерKanye отрече твърденията в споразумението. Бившият служител на TMZ Ван Латан също твърди, че звездата е похвалил „Хитлер и нацистите“ по време на интервю в централата на изданието през 2018 г.

Твърди се, че веднъж рапърът е нарисувал свастика на среща с Adidas. Той бе обявен за „антисемит на годината“ от StopAntisemitism през декември 2022 г. 

През декември 2023 г. West отправи извинение към еврейската общност, написано на иврит. Публикацията по-късно беше изтрита. 

The Voice – We Love Music!   

kanye west Кание Уест
Сподели
Свързани новини