Wishlist
Jax Jones ft. Mabel & Rich The Kid
Jax Jones ft. Mabel & Rich The Kid
Ring Ring
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Jennifer Lopez на съд

Jennifer Lopez на съд

22 Април 2020
Jennifer Lopez на съд

Jennifer Lopez и нейната компания Nuyorican Productions са дадени на съд за нарушаване на авторски права.

Делото е заведено във федерален съд от адвоката Richard Liebowitz от името на фотографа от Ню Йорк Steve Sands. Той твърди, че певицата и актриса е споделила в акаунта си в Instagram своя снимка, направена от Sands, без негово позволение, за да "промотира собствения си бранд". Фотографът иска обезщетение в размер на 150 000 долара.

"Това е пример за това как знаменитостите използват снимките на фотографите без разрешение, за да популяризират себе си в социалните мрежи", казва Liebowitz в изявление. "Броят на харесванията на снимката и броят на последователите в социалната мрежа се използват като средство за рекламиране на постовете им".

Въпросната снимка има над 600 000 "лайка" и е споделена с над 120-те милиона последователи на Jennifer Lopez в Instagram. Тя е публикувана през юни 2017 г. и показва звездата в ролята на нейната героиня Харли от сериала "Нюанси синьо".

"Обвиняемите са нарушили правата на ищеца за показване и публикуване на снимката на сайта" се казва в документите по делото, внесени на 20-и април във федералния съд в Ню Йорк. Там е записано още, че обвиняемите нямат и никога не са имали правата за разпространение и публикуване на проблемната снимка.

От екипа на Lopez до момента не са коментирали казуса, което е честа практика в такива случаи. Снимката вече е свалена от профила на певицата.



Снимка: Instagram - @jlo







jennifer lopez съд
Сподели
Свързани новини