Wishlist
Purple Disco Machine, Duke Dumont, Nothing But Thieves
Purple Disco Machine, Duke Dumont, Nothing But Thieves
Something On My Mind
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / IVE и Chaz с нов съвместен музикален проект - „Без теб“

IVE и Chaz с нов съвместен музикален проект - „Без теб“

21 Януари 2021
IVE и Chaz с нов съвместен музикален проект - „Без теб“

„Без Теб“ е най-новият сингъл на съвременната поп изпълнителка IVE, която отново прави в колаборация с набиращия популярност в българския музикален ефир композитор и изпълнител Любомир Боянов - Chaz.

Парчето звучи като приятно продължение на предишния им съвместен хит на IVE и Chaz “Твоя“ и с лекота можем да доловим личния им почерк – лекото и модерно звучене – тяхна запазена марка. Посланието на „Без теб“ е изцяло в духа на времето, в което живеем и емоциите, които нахлуват в в съзнанието на всеки един от настоящето време на нелеки месеци изолация. Както обикновено, обаче IVE успява да предаде чрез музиката си нужната нотка оптимизъм и да ни даде надежда, че всичко е временно и трябва да мислим над липсата, като моментно състояние, което може съвсем скоро да се промени.  


Двамата артисти пишат заедно музиката на парчето. Текстът е авторски от IVE, а аранжиментът е изцяло на Chaz. Продукцията е завършена в студиото на един от най-добрите музикални продуценти в България – Димитър Ганчев – Майт, с когото решават да продължат съвместна работа, след успешното реализирания проект  -„Твоя“ . За мастера също залагат на вече изпитания си опит и отново се свързват директно със студиото на Dave Kutch в New York (работил с: Dua Lipa, Lana Del Rey, Christina Aguilera, Justin Timberlake идр.), което безспорно гарантира за високото качество на звученето.

Режисьор на видеото е Радина Миленчева – млад визионер със свежи идеи. Изцяло по нейна визия – бюти видеото към „Без теб“ е заснето с минималистичен подход и същевременно впечатляващ краен резултат. Изцяло изразява емоцията, настроението и енергийния заряд на IVE. За да изпипа всеки детайл на раздвижената и пластична визия, IVE кани Захари Нанков, познат като танцьор и пряк участник в предишни нейни сингли („Няма път без промяна“, „Твоя“). Този път Захари остава зад кадър в ролята хореограф и консултант  по танцовите движения на изпълнителката. 

*************************************************************************************

IVE & Chaz се запознават през 2008 година, когато правят няколко парчета заедно с Иван Ласков. Най-голям успех постигат с песента си “Ready for Love”, която е записана и продуцирана от италианската музикална компания Renilin Music Label. През 2009 г. парчето стига до финалите на „Българската песен за Евровизия“. След като за известен период творческите им пътища се разделят, през 2019 г. те решават отново да създадат нещо заедно, което през 2020 става факт. Въпреки, че Chaz е доста погълнат от работата по новият албум с R&B звучене към проекта Chaz’n’Byanka, той  успява да влезе успешно в духа и на съвременната поп-денс музика. В съвместана си работа с IVE създадат свой собствен стил, който успяват да развиват вече втора поредна година.


Повече за IVE:

Родена в София, тя от малка започва да се занимава с пеене, актьорско майсторство и танци. Първите си стъпки на сцена прави едва когато е на 4 г. с детската вокална група „Мечо Пух“. В ученическите си години е част от вокално-театрална формация „Таласъмче“. На 15 г. тя е част от популярната момичешка група „Инстинкт“, с които изнасят много концерти на живо и имат редица телевизионни участия. По това време IVE започва и солова кариера, участвайки в международни фестивали, където получава престижни награди. По-късно завършва Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на доц. Стефка Оникян. 

През 2006 г. е избрана да открие концерт на италианската звезда Alexia във Формелло (Италия). Две години по-късно тя става част от DVD проекта „Renilin: Offside”, посветен на млади изпълнители от цял свят, промотиран от италианската музикална компания Renilin. От този момент започва съвместната им дейност и още в същата година те продуцират първия й самостоятелен сингъл  – „Ready For Love”. Най-големият международен успех за IVE идва през 2012 г., когато е поканена да запише парче с едно от най-известните италиански имена на денс сцената – DJ Molella. Песента „Sunlight” е издадена от Restylers и записана в студиата на Renilin Music Label. Тя е първият сингъл на IVE издаден в пет международни компилации с летни денс хитове и достига върховете на най-престижните класациите в Европа. 

През 2015 г. излиза първият ѝ сингъл на български език – “Хей Ти“, продуциран и записан в Италия от Renilin Music Lable. Песента е фаворит в ефира на държавното радио и печели награда за най-добра песен за месец август. 

Лятото на 2018 излиза първият й сингъл изцяло записан в България по нейна музика и текст – „Няма път без промяна“. Песента печели публиката с мелодичната си хармония и посланието, което носи текстът. През октомври месец същата година оглавява класацията за нова музика на държавната национална телевизия.

След изключително добре приетата от публиката песен „Няма път без промяна“, лятото на 2019-та намери смисъл да се завърне и да зарадва публиката си с нов летен хит – „Намирам Смисъл“ , която отново през месец октомври печели класацията за авторска музика на държавната национална телевизия. През същата година, IVE стартира и проектът „Забранената музика“, който чрез лайв концерти цели да представи възможно най-много българска музика на различни изпълнители, които непременно трябва да бъдат чути. 

нов проект теб без съвместен ive chaz музикален
Сподели
Свързани новини