Wishlist
Начало / Новини / Harry Styles отмени концерт в Копенхаген заради масова стрелба

Harry Styles отмени концерт в Копенхаген заради масова стрелба

04 Юли 2022
Harry Styles отмени концерт в Копенхаген заради масова стрелба

Harry Styles отмени концерта си в датската столица Копенхаген, след като трима души бяха убити, а други трима ранени, при масова стрелба близо до залата, където трябваше да се проведе събитието.

Styles трябваше да изнесе концерт в Royal Arena снощи. По указание на датските власти, шоуто е отменено.

Звездата публикува информация за отмяната на концерта в профилите в социалните си мрежи, като написа: „Сърцето ми се къса заедно с хората от Копенхаген. Обожавам този град. Хората са толкова топли и любвеобилни. Съкрушен съм за жертвите, техните семейства и всички ранени. Съжалявам, че не можахме да бъдем заедно. Моля, погрижете се един за друг“.

Според Ройтерс трима души са били застреляни при вчерашната атака, а други трима са получили тежки наранявания.  Стрелбата е извършена в търговския център Field’s – един от най-големите търговски центрове в Скандинавия – който се намира на около 500 метра от Royal Arena. В 17:48 часа е задържан 22-годишен датчанин, който размахвал пушка и патрони. По-късно той беше обвинен в непредумишлено убийство.

Турнето на Styles трябва да продължи в Париж утре, с още 12 концерта по маршрута, преди да приключи в Лисабон, Португалия в неделя, 31 юли. През август турнето ще продължи в Северна и Южна Америка, а през февруари догодина Harry ще се отправи към Австралия.

Преди няколко седмици Styles обеща да дари 1 милион долара на фонд за подкрепа на безопасността на оръжията в САЩ след стрелба в училище в Увалде, Тексас, в която загинаха 19 деца и двама възрастни.
 

harry styles отмени концерт копенхаген заради масова стрелба
Сподели
Свързани новини