Wishlist
Начало / Новини / "Grammy" се променят

"Grammy" се променят

15 Юни 2020
"Grammy" се променят

Американската звукозаписна академия обяви промени в правилника и в названията на някои от категориите на наградите "Грами".

Сред новостите е отпадане на ограничението за брой издадени записи, което ще позволи повече изпълнители да могат да се класират в надпреварата за статуетката за най-добър нов изпълнител.

Голямо внимание предизвика и премахването на термина "urban" от почти всички категории, който отдавна се използва в музикалната индустрия като събирателно за жанрове като Hip Hop и R&B с традиционно доминиращи афроамерикански изпълнители.

Така, например, награда "Grammy" вече няма да се връчва за "най-добър urban съвременен албум", а за "най-добър прогресивен R&B албум". Новината идва след като няколко големи музикални компании, включително лейбъла на Drake, Ariana Grande и Taylor Swift, също обявиха, че повече няма да използват тази дума.

Това се случва на фона на протестите в САЩ срещу расовата дискриминация и обвиненията в корупция срещу Академията, която присъжда наградите "Grammy". Малко преди церемонията тази година тя беше разтърсена от грандиозен скандал, който завърши с уволнение на главния изпълнителен директор на Звукозаписната академия Deborah Dugan, след като тя отправи редица тежки обвинения, включително за нагласен избор на победителите.


grammy променят
Сподели
Свързани новини