Wishlist
Начало / Новини / Galantis & Wrabel издадоха “The Lake”

Galantis & Wrabel издадоха “The Lake”

03 Май 2020
Galantis & Wrabel издадоха “The Lake”

Международно утвърденото дуо Galantis се съюзи с изпълнителя-автор на песни Wrabel за интроспективния нов сингъл “The Lake”. Музикално пътуване, което показва нова страна на Galantis, тракът комбинира искрени хармонии с примесен с носталгия текст за създаването на звуково бягство. 

По време на социалната дистанция се опитваме да запази креативността и да намерим вдъхновение за нова музика. ‘The Lake’ е малко по-различен от стандартните ни песни като Galantis. Написахме тази с нашия приятел Wrabel като отражение на това, през което всички по света минаваме сега. Търсейки мир в умовете си и надявайки се на по-добро утре, се надяваме всички да намерят собствено „езеро“. Стойте в безопасност.“, завиха GALANTIS

‘The Lake“ е за бягството. От ден или чувство. За това да помниш, че винаги има къде да идеш, да спреш и да помислиш, дори да е езеро в съзнанието ни.“, допълва WRABEL


Galantis издадоха нетърпеливо очаквания си трети студиен албум Church по-рано, отвеждайки слушателите към еуфорично пътешествие. Първият нов албум на дуото от три години, колекцията от 14 трака съдържа експлозивният сингъл на Galantis “Faith” с иконата на кънтри музиката  Dolly Parton и участието на холандския изпълнител и автор на песни Mr. Probz. Похвален с думите “жизнерадостен хит за дансинга” от Entertainment Weekly при издаването си, “Faith” претърпя #1 дебют в класацията на  Billboard Dance/Electronic преди бързо да стигне до #1 в класацията Dance/Mix Show Airplay, където остана за 5 седмици  – в тандем с изливаща се подкрепа от Rolling Stone, Good Morning America, Entertainment Tonight, NPR, Huffington Post & др. Траклистингът включва и хитови колаборации на дуото с OneRepublic (“Bones”), Passion Pit (“I Found U”) и Yellow Claw (“We Can Get High”), сред открояващите се парчета “Never Felt A Love Like This” с  Hook N Sling featuring Dotan и “Hurricane” с John Newman.

През февруари Galantis се съюзи с WaveXR за виртуален концерт на живо, който бе споделен глобално чрез YouTube. Зашеметяващо  VR изживяване, шоуто трансформира дуото в истински персонализирани аватари, докато фенове от цял свят успяха от дистанция да се присъединят. 

***

Налагайки нови стандарти за писането на песни в денс музиката, Galantis е колаборация между Christian Karlsson (aka Bloodshy, една трета от  Miike Snow) и Linus Eklöw (aka Style of Eye). Дебютният им албум Pharmacy достигна №1 в класацията на Billboard за денс  албуми, благодарение на златно сертифицирания сингъл Peanut Butter Jelly и платинено сертифицирания хит “Runaway (U & I)”, последният от които спечели GRAMMY  номинация за “Best Dance Recording” и “Best Remixed Recording”, докато вторият им албум The Aviary (включително платинено сертифицирания сингъл “No Money”) дебютира в топ 10 в 23 държави и албумът от  2020 г.  Church съдържа оглавяващия класации сингъл “Faith” с иконата на кънтри музиката Dolly Parton и холандския изпълнител-автор на песни Mr. Probz. Дуото е насъбрало над 3 милиарда световни стрийма и над 1 милиард видео гледания към момента. 

Историята на Galantis започва още през 2009 г. Работейки като Bloodshy, колаборациите на Karlsson в писането на песни включват имена като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и Britney Spears (чийто хит „Toxic” спечели награда GRAMMY за “Best Dance Recording”). След като намира Eklöw (който продуцира хитовия сингъл на Icona Pop “I Love It” като  Style of Eye) за правенето ремикса на “Animal” на Miike Snow, двамата продължават съвместната си работа, докато най-накрая дуетът Galantis е създаден. Следвайки разбиващото си дебютно изпълнение през 2014 г. на Coachella Valley Music and Arts Festival, дуото е едно от най-динамичните и  желани за изпълнения на живо артисти в денс музиката.

the galantis издадоха wrabel lake
Сподели
Свързани новини