Wishlist
Начало / Новини / Фенове на BTS предизвикаха паника в метрото в Южна Корея

Фенове на BTS предизвикаха паника в метрото в Южна Корея

07 Август 2023
Фенове на BTS предизвикаха паника в метрото в Южна Корея

Полицията в Южна Корея потвърди, че викове на пътници, които гледали лайфстрийм на Suga от BTS са причината за паника в метрото в Сеул. 

В неделя вечерта органите на реда получили сигнали от пасажери, пътуващи с линията на метрото към летище Гимпо. В някои от съобщенията се казвало, че има ранени хора и безредици, а други информирали за странни миризми в метровлака. Веднага били изпратени екипи от полицаи и пожарникари, за да разследват. 

Според информация на корейски медии, паникьосани пътници се опитали да напуснат влака при спирането му на метростанция, при което поне 7 души са получили охлузвания и одрасквания. Не e имало изтичане на газ, нито пък бунт във влака, както се е твърдяло в сигналите. 

Свидетели са разказали в социалните мрежи, че фенове, които по-рано си тръгнали от концерт на Suga, започнали да крещят докато гледали лайстрийм на изпълнителя след шоуто. Това предизвикало паниката сред останалите пътници в метровлака, които не разбрали какво е причинило виковете. Според полицията в Сеул почитателите са били чужденци. 

Отново в социалните мрежи фенове на BTS отрекоха информациите, като заявиха, че паниката е била предизвикана само и единствено от опасения за изтичане на газ, а не от почитатели на световноизвестната южнокорейска група. 

Тази случка идва на фона на серия заплахи и няколко нападения с нож в метрото в Сеул през последните няколко седмици. 

bts suga
Сподели
Свързани новини