Wishlist
Purple Disco Machine, Benjamin Ingrosso
Purple Disco Machine, Benjamin Ingrosso
Honey Boy (ft. Nile Rodgers & Shenseea)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Dua Lipa призовава за незабавно прекратяване на огъня в Газа

Dua Lipa призовава за незабавно прекратяване на огъня в Газа

30 Май 2024
Dua Lipa призовава за незабавно прекратяване на огъня в Газа

В неделя редактори на Асошиейтед прес съобщиха, че израелските въздушни удари са ударили палатки, където разселените хора в град Рафа в Газа са търсили подслон на фона на продължаващия конфликт Израел-Хамас. Палестинските здравни служители съобщиха, че най-малко 45 души са починали.

В отговор израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече удара срещу Рафа "трагично злополука" и посочи, че военните са били насочени към комплекс, държан от водени от Хамас въоръжени групи като част от отговора на изненадващата атака срещу южната част на Израел на 7 октомври миналата година.

Във вторник в Instagram, Dua публикува графика на Artists4Ceasefire с хаштаг #alleyesonrafah.

В допълнителен коментар певицата написа:

„Изгарянето на живи деца никога не може да бъде оправдано. Целият свят се мобилизира, за да спре геноцидът, който Израел упражнява. Моля, покажете своята солидарност с Газа.“

През април родената в Лондон Dua сподели в интервю за списание ELLE, че се чувства „близка“ с онези, които страдат от „несправедливости“ поради това, че идват от косовско семейство.

„Чувствам се много близо до тези, които страдат от несправедливости в света или неравенство. Независимо дали става въпрос за война или за разкриване на сексуалната ориентация пред семейство, всеки има различно преживяване... Трябва да се подкрепяме и да учим заедно“, каза тя.

dua lipa Бенямин Нетаняху
Сподели
Свързани новини