Wishlist
Alan Walker, Daya
Alan Walker, Daya
Heart over Mind
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Dr. Dre влезе в болница

Dr. Dre влезе в болница

06 Януари 2021
Dr. Dre влезе в болница

Dr. Dre се възстановява в болница, след като е бил приет в понеделник в интензивното отделение с мозъчен аневризъм.

"Благодаря на моето семейство, приятелите и феновете ми за проявения интерес към състоянието ми и пожеланията за оздравяване", заявява легендарният рапър в изявление и добавя "Чувствам се страхотно и получавам отлични грижи от моя медицински екип. Скоро ще ме изпишат и ще се прибера вкъщи".

Сайтът TMZ първи съобщи новината, че 55-годишният е бил откаран по спешност в болница в Лос Анджелис, където се лекува. Лекарите не знаят какво е предизвикало аневризма.

Dr. Dre е една от най-влиятелните фигури в средите на рап музиката. Записан е в Залата на славата на рокендрола и е носител на "Грами". Той е продуцент и един от основателите на хип-хоп групата N.W.A. В дългогодишната си музикална кариера е създал редица собствени хитове и мултиплатитени албуми. Продуцирал е музика за Eminem, Tupac, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, 50 Cent, Eve, Jay-Z, Nas, Busta Rhymes, Xzibit, the Game, Anderson .Paak и много други.

През 2008 г. основава Beats Electronics с Jimmy Iovine, а по-късно двамата стартират и стрийминг услугата Beats Music. Apple купи и двата бизнеса през 2014 г. Dre е също сред собствениците на Death Row Records.

В момента рапърът е в процес на развод със съпругата си от 24 години Nicole Young. Двамата имат две големи деца - 23-годишен син и 19-годишна дъщеря. Dr. Dre има още четири деца от предишни връзки.

Пожелания за бързо оздравяване на Dre в социалните мрежи отправиха множество негови колеги, сред които Ice Cube, с когото си партнираха в N.W.A, Missy Elliott, G-Eazy и LL Cool J. 

*Снимка: Facebook

влезе dre болница
Сподели
Свързани новини