Wishlist
Начало / Новини / Doja Cat с кавър на Elvis Presley за нов албум

Doja Cat с кавър на Elvis Presley за нов албум

14 Април 2022
Doja Cat с кавър на Elvis Presley за нов албум

Doja Cat е направила кавър на класическа песен на Elvis Presley за предстоящ албум, който ще отпразнува Краля на рока и предстоящия биографичен филм за него, който носи заглавието "Elvis".

26-годишната рапърка ще издаде кавър на легендарната песен "Hound Dog".

Източник твърди: "Това е изключително противоречиво. Феновете на Елвис са упорити и виждат всяко копиране като кощунство, но Warner Bros искаха да представят музиката му на нова публика. Това е един от най-успешните музиканти на всички времена, но този албум ще помогне да представи музиката му на ново поколение деца."

Към Doja ще се присъединят и други артисти, един от които е Swae Lee, който направи колаборация с Madonna за албума ѝ от 2019 г. "Madame X".

Целта на албума е отново да популяризира музиката на Elvis сред масите, както се случи и с каталога на Freddie Mercury при излизането на биографичния филм за групата Queen, "Бохемска рапсодия".

Режисьор на "Elvis" е Baz Luhrmann, най-известен с музикалния филм "Мулен Руж". В ролята на Краля на рока ще влезе Austin Butler, а ролята на мениджъра на Elvis е поверена на Tom Hanks.

Биографичната лента е заснета в Австралия през 2020, а премиерата ще е следващия месец на Кинофестивалът в Кан, преди да излезе официално по кината на 24 юни.

doja cat албум нов кавър elvis presley
Сподели
Свързани новини