Wishlist
Начало / Новини / DJ Mascota: Нашата професия си остава недооценена

DJ Mascota: Нашата професия си остава недооценена

24 Септември 2024
DJ Mascota: Нашата професия си остава недооценена

Най-новият гост в The Voice Cast е Мирослав Петков, познат на шроката аудитория като DJ Mascota. С него съвсем предвидимо си говорихме за музика, но и не само. Разказа много вълнуващи истории свързани с една от най-неглижираните професии в България. Сподели целия си опит от първото заставане зад пулта до настоящия момент.

DJ Mascota е артист по душа, макар машинен инженер по диплома, афинитетът му към музиката го превръща в най-популярния и слушан DJ в България, а вече и на Балканите. Той не изневерява на собствения си стил, постига всичко сам и не спира да модернизира звученето на проектите си.

„Ако мога да върна лентата назад и знам, че ще стана диджей, нямаше да отида в техническия, а в музикално училище или консерваторията, но от къде да знам на тази възраст. Много се радввам сега, когато видя някой 18-годишен, който знае какво иска да прави“

С разочарование говори за това, че в България диджейската професия остава недооценена и че не се дава гласност на този тип артисти. Вижданията му са, че все още хората в този бранш трябва да развиват таланта си сами и да не разчитат на чужда подкрепа по отношение на продуциране и дистрибуция. А на въпроса дали професията DJ e самотна професия, той отговаря положително, но и с радост заявява, че е изкарал късмет да срещне дългогодишната си половинка и да има до себе си човек, който го подкрепя и разбира.

„Радвам се, че съм срещнал такъв човек, който да проявява разбиране, иначе аз нямаше как да се развия до такава степен.“

Ако ви е любопитно откъде произлиза псевдонимът му,  искате да чуете интересни случки с фенове, които не са предполагали, че пред тях стои и разговарят именно с DJ Mascota, за трудностите повреме на пандемия  и още, ще откриете тук:   

mascota the voice Мари-Никол dj
Сподели
Свързани новини