Wishlist
Начало / Новини / Делян Пеевски дарява 60 000 лв. на АГ болницата във Варна

Делян Пеевски дарява 60 000 лв. на АГ болницата във Варна

13 Април 2020
Делян Пеевски дарява 60 000 лв. на АГ болницата във Варна

Щастлива развръзка в Акушеро-гинекологичната болница във Варна. В ефира на „Здравей, България“ в понеделник сутрин лекарите там споделиха, че разполагат само с един апарат за обдишване. И признаха, че всеки ден очакват ситуация, в която ще се наложи да избират чий живот да спасят. Броени часове след това лечебното заведение получи голямо дарение.

От Акушеро-гинекологичната болница, която обслужва цяла Североизточна България, алармираха, че опасността от коронавирус ги изправя пред недостиг на апаратура за родилките и бебетата.

Непрекъснато постъпват пациенти, които по епидемиологични данни са пътували или са били в страни, които са оказани с коронавирус“, заяви гл. акушерка Светлана Радева от СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов"

В болницата има 30 новородени, 10 от които са недоносени и изискват специални грижи. За тях също е нужна съвременна апаратура за обдишване. Затова от болницата са обявили дарителска кампания.

Такъв апарат, който е необходим за първична реанимация на новородено, струва между 25 000 и 30 000 лева, а апаратът, който е необходим за обдишване, е около 35 000 лева. Досега имаме събрани, благодарение на добрите сърца на хората, около 9 000 лева“, казва Светлана Радева.

Още преди обяд, надеждата в болницата се върна. „Няколко часа след репортажа получихме договор за дарение от г-н Делян Пеевски на стойност 60 000 лева, с които ще подсигурим респиратор и кръвно-газов анализатор, за което сме изключително благодарни! Много ни е необходима тази апаратура, за да бъдем адекватни в медицинските грижи, които полагаме за нашите бъдещи майки“, каза Силвия Димова.

Болниците във Видин и Пазарджик вече получиха дарените от Пеевски респиратори и благодариха със снимка в социалните мрежи.

Източник: nova.bg
Снимка: pixabay.com

във 000 болницата делян пеевски дарява варна
Сподели
Свързани новини