Wishlist
Начало / Новини / Дара Екимова започва „Война“

Дара Екимова започва „Война“

08 Март 2021
Дара Екимова започва „Война“

30 човека екип при спазване на всички противоепидемични мерки, 3 дни строеж и подготовка на декори, 50 часа танцови репетиции, отнемане на шофьорска книжка и леко ПТП са само част от статистическите факти в подготовката на „Война“. След тринадесет часов запис в звукозаписното студио, прибирайки се към дома си, Дара Екимова е спряна от полицейски патрул, който отнема шофьорската й книжка, заради неплатена гражданска отговорност. Седмица по-късно, пътувайки към репетиции с хореографа Росица Терзийска, певицата претърпява леко пътно-транспортно произшествие, което за кратко я изкарва от кондиция. За щастие хубавата Дара успява да преодолее уплахата си и да се включи навреме в репетициите с танцьорите Ева Маринова, Тея Радева, Миглена Ангелова и Никол Карушкова. За да бъде в перфектна форма талантливата изпълнителка се подлага на интензивни тренировки и хранителен режим, подкрепен от пробиотици, разработени от екип водещи учени първоначално за международната космическа програма ИнтерКосмос, като храна със специално предназначение. Използван е за първи път при космическата мисия на втория български космонавт Александър Александров през 1988 г. Междувременно Дара Екимова не пропуска и ангажиментите си в училище. Въпреки натоварения график младата певица се подготвя за национално външно оценяване, кандидат-студентски изпити и предстоящия през май абитуриентски бал.

„Отговорността към екипа и ангажиментите ми ме държаха в кондиция, въпреки че на моменти беше много трудно.“споделя Дара Екимова и допълва: Благодарна съм на всички, които превърнаха „Война“ в още една сбъдната мечта!


Текстът певицата и Искрен Тончев - Искрата написват, разказвайки лична история на Дара Екимова, в която е изправена пред избор: да се отдаде на разрушителна любов, в която розите се превръщат в разменна единица прошка в опит да компенсират пропуснатите мигове и мили думи или да предпочете собственото си достойнство и увереност. Въпреки болката, тя успява да излезе по-силен и още по-устойчив победител. Песента е посветена на женската сила да прощава и да обича безусловно, изправяйки се пред всяко житейско предизвикателство. Това е една от причините празникът на жената – 8-и март да е избрана за премиерна дата на „Война“. Музиката към песента е написана от Искрен Тончев-Искрата. За динамичната, бунтарска песен той избира да съчетае най-доброто от диско-музиката на 80-те и модерния за 2021-а стил synthwave-pop. В клипа, дело на талантливия режисьор Бойко Щонов,  женските енергия и подкрепа са поставени в центъра на историята. Визуалните препратки в космическата интерпретация на видеото отново са с холивудски почерк. Самият Щонов е вдъхновен от стилистиката, с почит към режисьора Стенли Кубрик и неговата класика „2001: Космическа одисея“ от 1968-а, заснета по сценарий на Артър Кларк, както и други негови филми от същия жанр. Немският научно-фантастичен „Метрополис“ от 1927-а година, и превръщането на жената в робот са друга част вдъхновението, както за Бойко Щонов, така и за хореографа Росица Терзийска. Мъжката фигура във „Война“ е моделът от Ивет Фешън Мариан Славков. Костюмната и грим-концепцията са дело на младия Никола Иванов-Флоридов. За един от сетовете в клипа той избира модел от актуалната колекция на роден производител на спортни стоки. Всички други костюми са специално изработени за видеоклипа на „Война“. За стилизирането на косите на Дара Екимова и момичетата от балета, екипът се доверява на топ-коафьора Венелин Кондаков.

Зад кино-камерата, Sony VENICE Full Frame 6K, предоставена от Cinematika, застава виртуоза Калоян Игнатов. Декорите са специално изработени за продукцията по скици на режисьора, от екипа на сценографа Мария Василева.

Дни след премиерата на „Война“ ще бъде показано и бекстейдж-видео, което е специално заснето от режисьора Деян Барарев, спечелил награда от Сараево Филм Фест за късометражната лента „В час с Ботев". Младият фотограф Ангел Захаринов запечатва в снимки всеки миг от реализирането на видео-клипа към „Война“.  

Премиерата на "Война" е днес, 08 март, от 11:00 часа в ефира на радио и телевизия The Voice - медиите, които винаги първи пускат най-новите и най-горещите хитове.

дара екимова започва война
Сподели
Свързани новини