Wishlist
Начало / Новини / Christina Aguilera с послание срещу социалните мрежи

Christina Aguilera с послание срещу социалните мрежи

Певицата представи алтернативна версия на видеото на "Beautiful"

20 Октомври 2022
Christina Aguilera с послание срещу социалните мрежи

Посланието на хита на Christina Aguilera от 2002 г. “Beautiful” остава актуално и днес, 20 години след издаването на песента. 

По този повод и във връзка със Световния ден на психичното здраве, който беше на 10-и октомври, певицата пусна ново видео, което призовава за промяна на начина, по който социалните мрежи “са трансформирали отношенията ни с нашите тела”.  

Клипът показва деца, които се опитват да отговорят на нереалистичните стандарти за красота - момичета излъчват на живо, докато се гримират, момче, което вдига тежести във фитнеса, и още момичета с нарисувани линии по лицата в чакалнята на пластичен хирург. Гротескните кадри имат щастливо развитие - децата се освобождават от оковите на наложените от социалните мрежи стандарти за това какво е красиво, почистват лицата си и се отправят към парка, където отново могат да бъдат безгрижни и да играят щастливо. 

Видеото завършва с послание: 

“През последните 20 години, откакто излезе “Stripped”, социалните мрежи оказаха влияние върху връзката ни с телата ни, и в резултат, върху психичното ни здраве. Според проучванията времето, прекарано в тези сайтове, се свързва с проблеми с възприемането на собственото тяло и с хранителни разстройства при деца и тийнейджъри. Това трябва да се промени”. 

“Оригиналното видео на “Beautiful” също целеше да привлече вниманието и да предизвика съчувствие и разбиране в лицето на критиката”, казва звездата, “И сега отново носи важното послание, че трябва да помним нашите основни ценности, извън това, което ни се налага от външни източници… да намерим баланс и да приемаме себе си такива, каквито сме”. 

Албумът на Aguilera “Stripped” също навършва 20 години тази седмица: “Stripped” ми даде силата и свободата като артист да разкажа историята си така, както аз искам. Благодаря на всички мои борци по света, които умножиха многократно тази сила и създадоха среда, в която да мога да продължа да споделям и да бъда откровена докрай”.

Сподели
Свързани новини