Wishlist
Начало / Новини / Charlie Puth издаде сингъла “Hero”

Charlie Puth издаде сингъла “Hero”

27 Май 2024
Charlie Puth издаде сингъла “Hero”

Номинираният за награда “Грами” мултиплатинен певец, автор на песни и продуцент Charlie Puth се завръща с новия сингъл “Hero”, наличен чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик. Продуциран от него и написан съвместно с John Byron, Jack Rochon и дългогодишния им сътрудник JKash, Puth за първи път представи част от сингъла в социалните мрежи след забележителен знак от един от изпълнителите, вдъхновяващи го да пише песни от години.

„Hero“ е първото издание от дългоочаквания четвърти студиен албум на Puth –  първият му след „CHARLIE“ от 2022 г., който включва платинено сертифицираните хит сингли „Light Switch“ и „Left and Right“ с участието на Jung Kook от BTS. До момента той е събрал над 35 милиарда стриймвания в кариерата си, девет мултиплатинени сингъла (включително „Attention“, „How Long“, „We Don't Talk Anymore“ и други), четири номинации за награда “Грами”, три музикални награди на „Billboard“, награда „Изборът на критиците“ и номинация за „Златен глобус“. През последните няколко месеца Puth също така направи изпълнение в чест на Elton John и Bernie Taupin на концерта на наградите „Gershwin“ за популярна песен за 2024 г. и изпълни собствената си 14-кратно платинена песен „See You Again“ на церемонията по връчването на наградите „Breakthrough Prize“ за 2024 г.

Puth продължава да бъде един от най-отдадените хитмейкъри в музикалната индустрия и един от най-търсените сътрудници в различни жанрове – най-скоро в света на K-pop музиката, като съвместно продуцира, написа и участва в последния сингъл на Stray Kids –  „Lose My Breath“. Той също така продуцира и написа „Like That“ за BABYMONSTER. Междувременно неговият съвместно написан и продуциран сингъл „Stay“ през 2021 г. за The Kid Laroi и Justin Bieber беше на върха на класацията „Billboard Global 200“ в продължение на единадесет седмици, а колаборацията му с Gabby Barrett върху техния „I Hope (Remix)“ стана четвъртата му песен, влязла в топ 10 на „Billboard Hot 100“.

The Voice – We Love Music! 

нов сингъл charlie puth hero
Сподели
Свързани новини